Інтенсивне вивчення польської мови: перші досягнення та перспективи розвитку

27 жовтня 2018 року

Погожий осінній день 26 жовтня 2018 року на гуманітарно-педагогічному факультеті та кафедрі романо-германських мов і перекладу ознаменувався радісною подією, а саме підсумковою зустріччю учасників інтенсивного курсу польської мови. На запрошення новоствореного Центру полоністики та за сприяння декана факультету Василя Шинкарука до нашого університету вперше завітала доктор наук Кароліна Биковська з Вроцлавського природничого університету (Республіка Польща).

 

Протягом двох тижнів студенти та викладачі різних факультетів і спеціальностей, у тому числі факультету аграрного менеджменту, ветеринарної медицини, тваринництва та водних біоресурсів та ін., відвідували інтерактивні заняття, у природних умовах спілкування освоювали вимову та розвивали комунікативні вміння і навички. Особливий інтерес слухачів викликали цікаві розповіді пані Кароліни про польську культуру, мистецтво, традиції, а віртуальні подорожі в минуле надовго закарбувалися у пам’яті.
 
 
 
 
Від імені ректора НУБіП України проф. Станіслава Ніколаєнка Василь Дмитрович вручив сертифікат та щиро подякував нашій гості за її бажання приїхати до Києва, аби привезти з собою частинку польського краю, особливо підкреслив ентузіазм та натхнення, з яким вона підходила до занять і студентів, а також висловив сподівання, що подібні відвідини стануть доброю традицією. У свою чергу пані Кароліна емоційно подякувала присутнім за плідну співпрацю, за позитивні враження та незабутні зустрічі.
 
   
 
На завершення декан Василь Шинкарук та пані Кароліна Биковська спільно вручили учасникам курсу сертифікати. А вивчення польської мови триває, тож гуманітарно-педагогічний факультет гостинно запрошує усіх охочих до подальшої співпраці.
 
PhD Оксана Захуцька,
завідувач Центру полоністики
гуманітарно-педагогічного факультету
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook