Форум «Екоінновації та «зелене» підприємництво: зроблено в Україні»

5 жовтня 2018 року
2 жовтня у Києві відбувся форум під назвою «Екоінновації та «зелене» підприємництво: зроблено в Україні», організаторами якого є офіс Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Європейський банк реконструкції та розвитку та мережа енергетичних інновацій Greencubator.
Форум проводився в рамках Європейського тижня підприємництва в Україні, який є частиною загальноєвропейської кампанії з розвитку малого та середнього бізнесу, сприяння підприємництву та інформування про підтримку ЄС приватного сектору.
Програма форуму включала в себе тематичні панелі з обговорення актуальних для бізнесу тем. Основною темою заходу стали питання низьковуглецевих інноваційних розробок українських компаній, з якими вони вже сьогодні можуть нарощувати український "зелений" експорт на європейський та глобальні ринки.
На цьому заході підприємці, урядовці та інвестори обговорили питання розвитку екоінновацій та перспективи українського «зеленого» експорту низьковуглецевих і дружніх до клімату технологій. В дискусії прийняли участь викладачі кафедри фінансів Буряк А.В., Мрачковська Н.К., Скрипник Г.О., Титенко З.М.
 
   
Учасники форуму підкреслили необхідність впровадження низьковуглецевого курсу українських міст, заощадження на використанні алгоритмів енергозбереження. Окремий тематичний блок форуму було присвячено досвіду українських компаній, які вже успішно експортують «зелені» рішення на європейські та глобальні ринки.За оцінками InfoDev, глобальний ринок кліматичних технологій протягом 2014-2024 року складе 6,4 трлн доларів. З них 1,4 трлн будуть доступними для малого та середнього бізнесу.
 
В рамках заходу відбулося нагородження переможців четвертої хвилі найбільшої в Україні грантової програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери» для компаній-розробників кліматичних та низьковуглецевих технологій. Вона започаткована в рамках програми Європейського банку реконструкції та розвитку «Центр передачі технологій і фінансів у сфері зміни клімату» (FINTECC) за фінансування Європейського Союзу. В Україні її реалізовує ГО Greencubator, фонд програми складає 1 млн. євро.
Доцент кафедри фінансів,
Мрачковська Надія
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook