Перший день навчально-практичних курсів з підготовки фахівців у сфері біржового ринку на кафедрі біржової діяльності і торгівлі

17 вересня 2018, 17:00

 З 17 по 22 вересня 2018 року на кафедрі біржової діяльності і торгівлі проходять курси з підготовки фахівців у сфері біржового ринку, організовані спільно з Аграрною біржею.
    У перший день на курси завітали завідувачі та професорсько-викладацький склад різних ВНЗ країни, що забезпечують підготовку фахівців зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».
   Відкрив курси з вітальним словом проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він відмітив актуальність підготовки фахівців зі спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», а також окремо зупинився на проблемах організації та функціонування біржового ринку в Україні, наголошуючи на основних функціях бірж у ринковій економіці та їхньому впливі на процеси ціноутворення. Сергій Кваша побажав плідної роботи учасникам курсів і висловив сподівання на розширення співпраці представників провідних університетів країни у напрямі підготовки спільних науково-дослідних проектів та написанні сучасної навчально-методичної літератури з біржової діяльності.

   Декан економічного факультету Анатолій Діброва, вітаючи учасників курсів, акцентував свою увагу на важливості проведення таких курсів та підтримав ініціативу колективу кафедри у заході даного характеру. Декан побажав учасникам отримати максимум користі від курсів, а також обговорити проблеми і поділитись своїм досвідом підготовки фахівців спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

  Завідувач кафедри біржової діяльності і торгівлі Надія Резнік привітавши усіх учасників курсів, ознайомила з програмою та запланованими заходами курсів. Вона поділилась досвідом кафедри біржової діяльності і торгівлі Національного університету біоресурсів і природокористування України у підготовці фахівців з біржової діяльності, адже він чималий і нараховує понад 17 років. Надія Резнік зупинилась на основних досягненнях кафедри біржової діяльності і торгівлі за останні роки, представила спікерів курсів, задіяних до проведення лекційних та практичних занять на базі навчально-науково-виробничої лабораторії з біржової діяльності. Завідувач зауважила, що курси носять елементи виробничого стажування, адже учасники зможуть попрактикуватись у біржовій торгівлі в он-лайн режимі з практикуючими трейдерами та біржовими професіоналами Аграрної біржі.

 

 

   Надалі всі учасники мали змогу познайомитись та представити свої університети і напрями їхньої діяльності у підготовці студентів зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівлі та біржова діяльність». Як виявилось мета участі у курсах у всіх спільна – підвищити рівень підготовки фахівців даного профілю у своїх вишах.
   Першою з поміж учасників курсів виступила голова науково-методичної підкомісії зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», д.т.н., професор, завідувач кафедри товарознавства та митної справи Київського національного торговельно-економічного університету Ніна Мережко. Вона долучилась до слів привітання попередніх спікерів, а також подякувала організаторам курсів і наголосила, що подібні заходи є важливим елементом у самовдосконаленні знань викладачів, підвищенні рівня їх кваліфікації та можливості набуття нових практичних навичок з біржової діяльності.

 

    Зі слів Галини Купалової, д.е.н., професора, завідувача кафедри екологічного менеджменту та підприємництва Київського університету імені Тараса Шевченка, курси сприятимуть обміну успішним досвідом між університетами у підготовці фахівців зі спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Адже кожен з учасників вже має свій накопичений успіх у галузі торгівлі чи підприємництва, тоді як кафедра-організатор – у сфері біржової діяльності.

 

   Валентина Павлова, д.е.н., професор, завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності ВНЗ «Університет імені Альфреда Нобеля» також висловила подяку кафедрі за ініціативність у організації курсів, а також озвучила своє власне бажання більш ґрунтовніше вивчити практичні аспекти біржової торгівлі.

 

 

    До даного побажання долучились і інші учасники. Були навіть учасники, які хотіли не тільки поділитись досвідом, а ще й самим набути практичних навиків у біржовому трейдингу для здійснення власних операцій на біржовому ринку. Програма курсів дозволяє це зробити. Так, у перші два дні проходять виключно практичні заняття у комп’ютерному класі навчально-науково-виробничої лабораторії з біржової діяльності з залученням біржових практиків Аграрної біржі та інших трейдингових компаній.
Хочемо побажати учасникам курсів творчої наснаги у набутті нових практичних навиків та отриманні приємних вражень від перебування в Національному університеті біоресурсів і природокористування України!

Валентина Яворська,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook