Нарада з енергоефективності: ощадливо використовуємо електроенергію!

3 серпня 2018 року

 Традиційна нарада з енергоефективності, що пройшла під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка, зібрала адміністрацію університету, керівників господарських служб і комендантів навчальних корпусів та гуртожитків. Обговорювалися актуальні питання енергозбереження та інші, особливо в світлі вже анонсованого здорожчання цін на комунальні послуги, тож максимальну увагу маємо приділяти режиму економії.

 
Та розпочав Станіслав Ніколаєнко з інформації про результати на сьогоднішній день вступної кампанії 2018. Адже саме вона визначає життєдіяльність університету на найближчий рік. На денну форму навчання до зарахування рекомендовано 983 особи (у минулому році - 816) плюс 496 – на базі коледжів і технікумів. Таким чином, загалом до зарахування буде рекомендовано біля півтори тисячі чоловік. Наразі ще 559 виявили бажання навчатися за контрактом, і заяви продовжують надходити. І цьому питанню слід приділяти максимум уваги.
 
 
 
Очільник університету коротко спинився і на жнивах у навчально-дослідних господарствах. Сьогодні вони закінчуються в Агростанції, а у НДГ «Великоснітинське» ім. О. Музиченка – ще залишається не зібраним ячмінь: погода вносить свої корективи.
 
 
З аналізом витрат енергоресурсів (за липень 2018 року) виступив проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Він навів порівняльну вартість електроенергії за 2015-2018 роки, фактичне споживання комунальних послуг і енергоносіїв за цей же період, показники за сім місяців минулого і нинішнього років, аналіз витрат енергоносіїв у розрахунку на одного проживаючого у гуртожитках і т.д. ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження провів дослідження електронавантаження, зокрема по 10-му і 4-му корпусах, результати яких теж оприлюднено. І озвучені цифри змушують задуматися! Ще можна зрозуміти витрати електроенергії по навчально-науковій лабораторії конярства – там тривають значні ремонтні роботи, але не в гуртожитках, де влітку проживаючих фактично немає.
 
Валерій Іщенко також озвучив основні задачі в цьому плані на поточний рік. Мова йшла про резерви електроенергії, зменшення розрахункових тарифів на неї та об’ємів електроспоживання. Станіслав Ніколаєнко поставив завдання на серпень: забезпечити мінус 30 відсотків електроспоживання.
 
 
 
Учасники наради – комендант 8-го корпусу Валентина Захаревська, декани Анатолій Остапчук, Анатолій Діброва, Лариса Баль-Прилипко, Ярослав Михайлович - поверталися до питань, що піднімалися на аналогічних нарадах раніше, і висловлювали своє бачення проблем та їхнього вирішення.
 
Валентин Обрамбальський
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook