Шукаємо нові можливості моніторингу об’єктів садово-паркового будівництва в населених пунктах України

17 червня 2018 року

    Бережанський агротехнічний інститут продовжує співпрацю з профільними кафедрами вишів у науковій сфері за відповідними напрямками.

     Протягом останнього року у межах наукової співпраці з кафедрою лісової таксації та лісовпорядкування ННІ лісового і садово-паркового господарства проводиться спільна розробка інтерактивної електронної карти ботанічного саду по вулиці Героїв оборони (м. Київ).

  

     У червні цього року розпочато нові спільні дослідження з кафедрами декоративного садівництва та фітодизайну і ботаніки: працюємо над науково-дослідною темою «Розробка практичних засад фітодизайнологічної екотрансформації насаджень ландшафтів мегаполісів». Зокрема, разом із професором Оленою Колесніченко та старшим викладачем Олександрою Лещенко ми вивчали можливості використання безпілотних літальних апаратів для дослідження стану зелених насаджень Києва. Роботи проведено на основних площах столиці (Майдан Незалежності, Печерський бульвар, Харьківська, Дарницька, Московська та Одеська площі) з метою вивчення співвідношень площ забудованих територій до насаджень і створення картографічної основи для озеленення. Реалізація цього проекту дасть змогу відкрити нові можливості моніторингу об’єктів садово-паркового будівництва в населених пунктах України.

Дмитро Бідолах,
доцент кафедри лісового і садово-паркового господарства
ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook