VIII Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта»

15 листопада 2017 року
       14-15 листопада на факультеті інформаційних технологій відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених "Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта", учасниками якої стали студенти, аспіранти та молоді вчені.
         З вітальним словом до учасників конференції звернулася декан факультету інформаційних технологій д.пед.н. Глазунова Олена Григорівна.
 
 
           Факультет інформаційних технологій має великий досвід в організації подібних заходів, тому підготовка заходу почалася заздалегідь і конференція була насичена та корисна молодим вченим, аспірантам та студентам. 
           В пленарному засіданні виступили молоді вчені факультету, які доповіли про свої дослідження, їх результати та перспективи розвитку, зокрема: Андрій Блозва, к.пед.н., заступник декана з організаційної та виховної роботи ФІТ НУБіП України з доповіддю "Кібератаки сучасного світу під мікроскопом", в якій були представлені дослідження про захищеність особистих та комерційних даних, збереження приватності інформації, кредитних рахунків та ідей; про кібератаки, причини їх виникнення та реалізацію вторгнень; про можливі варіанти захисту та вплив соціалізації людини на кібератаки.
  
       Олександр Гудзь, аспірант НУБіП України виступив з доповіддю "Від ідеї до стартапу за 30сек: практичні поради", в якій були представлені дослідження про розвиток ідеї від стартапу до проекту, що базується на реальному досвіді; очікування від роботи над стартапом та реальність, помилки та шляхи їх виправлення; практичні поради для успішного розвитку власної ідеї.
 
      Інна Оборська, аспірантка НУБіП України поділилася результатами дослідження щодо прогнозування рейтингових позицій НУБіП України  та основних тенденцій  на ринку праці для випускників факультету інформаційних технологій, в якій були представлені дослідження про аналіз основних результатів діяльності НУБіП України згідно світових та національних рейтингів; представлено результати опитування випускників ОС «Магістр» 2015, 2016 р.р. факультету інформаційних технологій щодо їх працевлаштування та рекомендацій про можливі шляхи особистісного розвитку студентів під час навчання.
 
       Другою частиною конференції став формат зустрічей. Спікерами Meetups були представники Unit Factory, Smart Farming, Danone Ukraine, SoftServe. У їх виступах були представлені цікаві тематики в галузі IT-технологій.
       Керівник школи Unit Factory Валерія Заболотна розповіла про принципи відбору студентів для навчання, про те, що місією проекту є сприяння інноваційному розвитку України, завданням — готувати професійні IТ-кадри. Під час навчання в Unit Factory студентів вчать програмувати, працювати в команді та знаходити інноваційні рішення. В цьому році пройшли відбір «басейн» та отримали можливість навчання і студенти нашого факультету, які успішно поєднують навчання в університеті та Unit Factory, доповнюючи формальну освіту можливістю більш поглибленого професійного розвитку.
 
     Консультант компанії SmartFarming Вадим Остапенко, випускник факультету 2011 року спеціальності «Інформаційні управляючі системи та технології», розповів про моніторинг стану посівів за допомогою БПЛА, продемонстрував різні зразки таких апаратів. Акцентував увагу, про можливості на ринку вакансій у сфері моніторингу довкілля для фахівців з інформаційних технологій.
 
       Ще один випускник нашого факультету спеціальності «Економічна кібернетика», а нині координатор з довгострокового прогнозування компанії Danone Ukraine Роман Кучер, розповів про прогнозування FMCG компанії, основні кроки в прогнозуванні попиту та провів практичний кейс, в якому приймали активну участь учасники, найактивніші отримали подарунки від компанії.
  
       Data Scientis компанії SoftServe Тарас Гнот, аспірант факультету, поділився результатами наукових досліджень та їх практичного впровадження в галузі машинного навчання. Студенти були настільки зацікавлені в цьому питанні, що продовжили обговорення після виступу у форматі тренінгу.
 
      Робота конференції продовжилася у форматах постерної сесії магістрів та секційних засідань.

 

Дар’я Ящук,

асистент кафедри комп’ютерних наук 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook