Кафедра економічної кібернетики впевнено крокує до святкування свого ювілею

15 листопада 2017 року

  

Черговий захід, присвячений 50-річчю кафедри економічної кібернетики та 20-річчю кафедри інформаційних систем пройшов на факультеті інформаційних технологій.

Метою заходу було познайомити студентів  з економічної кібернетики з піввіковою історією кафедри.

Історичну дискусію відкрила декан факультету Олена Глазунова, привітавши студентів та представивши гостей заходу – Глаголєву Інду Ізмайлівну, що біля 50 років пропрацювала на кафедрі, та випускника кафедри економічної кібернетики Івана Олександровича Зайця, відомого українського  політика, народного депутата Верховної Ради України І, ІІ, III, IV та VI скликань, які радо завітали на факультет, щоб долучитися до заходу.

Про історію кафедри економічної кібернетики розповідала Наталія Шульга та Наталія Клименко, викладачі кафедри економічної кібернетики. Студентів найбільше  зацікавила відеоінформація про покоління ЕОМ, на яких працювали в минулі часи на кафедрі та  інформація про випускників-кібернетиків, що працюють сьогодні у нашому вузі на різних посадах. Історичний екскурс продовжив Михайло Швиденко, завідувач кафедри інформаційних систем, який занурив студентів в атмосферу становлення та функціонування цієї кафедри. Студентам було цікаво дізнатися, що історія кафедри інформаційних систем також пов’язана з кафедрою економічної кібернетики. Потім бесіду продовжила шановна Інда Ізмайлівна,  віртуозно розповідала про часи становлення кафедри, про престижність кібернетиків серед студентства колишнього університету, про  віхи розвитку обчислювальної техніки, про роль вищої освіти в формуванні повноцінної особистості. Кульмінацією зустрічі була розповідь Івана Зайця про свої студентські роки в стінах колишньої сільськогосподарської академії, сучасне місце фахівця-кібернетики в економіці України, про формування громадянського суспільства в сучасних умовах, про національну свідомість, про  любов до рідної мови та місію  сучасного покоління  в розбудові  нашої держави.

Після дискусії з студентами та викладачами факультету Олена  Глазунова провела екскурсію по кафедрах та  навчальних лабораторіях  факультету. Гості відмітили відмінний стан приміщень, належне забезпечення лабораторій комп’ютерною технікою, теплу атмосферу партнерських взаємовідносин між викладачами та студентами факультету. Зустріч закінчилася на кафедрі економічної кібернетики, де в колі колег, колишніх  учнів  та випускників,  за горнятком смачної кави, ще довго згадували минулі роки та  обговорювалися перспективні напрямки розвитку спеціальності «Економічна кібернетика».

Наталія Клименко,

заступник декана факультету з навчальної і виховної роботи,

випускниця кафедри економічної кібернетики

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook