Всеукраїнський турнір з футболу на Кубок «Юність Посулля» називає переможців і призерів змагань

24 вересня 2017 року

     У Лубнах відбувся традиційний (15-й) Всеукраїнський турнір на Кубок Героя України І.В. Сподаренка «Юність Посулля». Цього разу він проходив у рамках Олімпійського дня. Крім того, до заходів долучилися ще з півтора десятка команд юних шахістів Посульського краю.

     На стадіоні Лубенського лісотехнічного коледжу зібралося майже все шкільне і студентське населення Посульського краю, а це – понад три тисячі хлопців і дівчат. Учасників змагань щиросердно привітали голова міста Лубни Олександр Грицаєнко, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, завідувач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Національного університету біоресурсів і природокористування України, професор Віктор Маурер, директор Лубенського лісотехнічного коледжу, заслужений лісівник України Роман Сендзюк.

     Вітального листа спортсменам надіслав голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, генеральний секретар Спортивної студентської спілки України Вадим Стеценко.

     Шкільні команди у двох групах (по три в кожній) визначали головних претендентів на Кубок «Юність Посулля». У фінальному поєдинку між командами Засульської гімназії та  та лубенської ЗОШ-4 після нічиї по пенальті перемогли господарі 2:1.

     За студентський Кубок «Юність Посулля» у першому півфіналі зустрілися студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України та вихованці Лубенського фінансово-економічного коледжу. Столичні гості недооцінили майбутніх фінансистів і вже напочатку першого тайму пропустили три м’ячі.  Кияни прагнули відігратися, навіть забили один гол. Наприкінці усією командою вони кинулися штурмувати ворота суперників, але самі пропустили.

     У другому півфіналі господарі турніру – майбутні лісівники студенти Лубенського лісотехнічного коледжу не встояли проти дружньої команди Березоворудського аграрного коледжу, яка з рахунком 3:2 вирвала путівку до головного фіналу.

     Справжнім фіналом виявився поєдинок невдах-півфіналістів, які не раз вже вигравали цей турнір в минулі роки. І лубенські, і столичні студенти прагнули реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Тому м’яч в центрі поля майже не затримувався. Головні події відбувалися біля обох воріт. Були навіть такі моменти, що м’яч випробовував на міцніть обидві стійки або поперечину, котився по лінії воріт, але так і не затріпотів у жодній сітці воріт. А ось післяматчеві пенальті краще вдалися команді університету і бронзові  медалі поїхали до Києва.

     Віншував футбольний турнір фінал за участю майбутніх фінансистів з Лубен та майбутніх агрономів з Березової Рудки. Виграли гості – 1:0, які упродовж всього поєдинку володіли ініціативою, і заслужено перемогли.

     Суддівська колегія назвала найкращих гравців у кожній команді. В команді майбутніх лісівників з НУБіП України кращим було визнано студента магістратури  Назара Василишина.

     Під час церемонії нагородження дипломи, грамоти, призи, подарунки та іншу футбольно-спортивну атрибутику вручали Олександр Каденко, Віктор Маурер та Роман Сендзюк. Завдяки активній підтримці спонсорів та справжніх друзів подарунків і призів турніру вистачило усім! Оргкомітет Кубка «Юність Посулля» висловлює щиросердну подяку Національному олімпійському комітету України, Асоціації аматорського футболу України, Федерації футболу України, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

     Особлива подяка ректору Національного університету біоресурсів і природокористування України, професору Станіславу Ніколаєнку.

     Крім футбольного турніру і чемпіонату з шахів серед школярів Лубенщини,  в актовій залі Лубенського лісотехнічного коледжу, яка ледве вмістила усіх бажаючих, спортивна делегація з Києва проводила профорієнтаційну роботу. На всі питання школярів щодо навчання в  НУБіП України гостями були дані вичерпні відповіді.

Микола Моторний,

співголова Оргкомітету Всеукраїнського турніру, заслужений журналіст України

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook