Університет Сан Паоло (Бразилія) готовий співпрацювати з НУБіП України

7 вересня 2017 року

     Національний університет продовжує налагоджувати зв’язки з вищими навчальними закладами світу. Сьогодні відбулася зустріч проректора з міжнародних питань Вадима Ткачука з професором Університету Сан Паоло (Бразилія) Маркосом Фава Невесом. М. Фава Невес – РhD з питань стратегічного планування і менеджменту. Вадим Ткачук провів коротку презентацію нашого університету, наголосивши, що в травні 2018 року ми святкуватимемо 120-ту річницю від часу заснування нашого закладу. Цікавою стала інформація про наукову роботу та дослідження інститутів та факультетів НУБіП України, зокрема, інститут лісового та паркового господарства, разом з колегами з Єльського університету вивчають проблему хвороб сосни. Ця хвороба може призвести до кліматичних змін, якщо не знайти шляхи її лікування. Інститут енергетики та автоматизації займаються нагальною проблемою – збереження енергоносіїв. А лабораторія якості та стандартизації співпрацює з бізнесом, так як пропонує послуги тестування продукції харчування. Факультет ветеринарної медицини займає перше місце по набору студентів на перший курс, адже технологічні спеціальності поступово отримують більший попит на ринку праці. Тому, маємо великий конкурс серед бажаючих навчатися в нашому навчальному закладі. І це не дивно, адже НУБіП України вже декілька років поспіль займає лідируючі місця сере найкращих університетів України. Ми – треті серед вищих навчальних закладів міста Києва і восьмі – серед університетів України.

     Професор Маркос Фава Невес розповів про особливості навчання у вищих навчальних закладах Бразилії. Всі університети є державними. І студенти навчаються безкоштовно, як бразильці так і іноземці. Це стало дивиною для присутніх. Водночас приватні школи дають більш глибокі знання школярам, тому багатші абітурієнти мають більше можливостей продовжувати навчання у вищих навчальних закладах. Інформація про державне фінансування стала предметом для дискусії. Університет Сан Паоло отримує 5% від державного бюджету, але скільки зараховувати студентів на навчання університет вирішує сам. Відповідаючи на питання В. Ткачука «Берете Ви до уваги зміни на ринку праці у своїй роботі?» Професор Фава Невес підкреслив важливість зв’язку бізнесу з освітою. Сам професор започаткував свій бізнес декілька років тому назад і тепер нові ідеї, які він генерує під час ведення особистої справи професор реалізовує в науці та дослідженнях.

     Університет Сан Паоло в Бразилії відкритий для співпраці з нашим університетом і професор Вафа Невес буде виступати в ролі амбасадора під час створення і підписання угод про співпрацю.

     На пам'ять про наш навчальний заклад В. Ткачук подарував гостю символічну таріль з традиційним петриківським розписом ручної роботи. Університетська символіка нагадуватиме гостю про перебування в Національно університеті біоресурсів і природокористування України.

Олена Соловйова

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook