Прийом в магістратуру і ремонти в гуртожитках – в центрі уваги ректорату

10 липня 2017 року

     10 червня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор зупинився на стані справ в навчально-дослідних господарствах, де наразі студенти проходять практику. Через несприятливі погодні умови, як інформують керівники НДГ, польові роботи дещо зміщені в часі. Орієнтовно збір ранніх зернових почнеться у 20-х числах липня.

     Потому ректор закцентував на вступній кампанії. За даними приймальної комісії на сьогодні маємо заяви на вступ до магістратури від 556 випускників бакалаврату. 35 з них – закінчили інші університети. 12 липня починається прийом заяв в бакалаврат і в цей же день відбудеться засідання приймальної комісії, на якому будуть підбиті проміжні підсумки.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про хід оновлення навчальних планів та проведену нараду з питань автоматизації управління університетом. Одна з найперших задач – це наповнення бази даних, яка лягає на працівників деканатів і дирекцій.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про ініціативу Міністерства освіти і науки України щодо зміни принципів формування плати за проживання студентів у гуртожитках. Пропонується, що ціна складатиметься з 20% від мінімальної ординарної академічної стипендії (наразі 220 гривень) плюс сплата за комунальні послуги та послуги з господарського обслуговування гуртожитків. Ініціатива проходить громадське обговорення на офіційному сайті міністерства. Міжнародний відділ формує план діяльності на найближчий період, який буде затверджений протягом тижня.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко традиційно доповів про хід ремонтних робіт. Сили ремонтних бригад, як служб проректора, так і студентських будівельних загонів сконцентровані на студентських гуртожитках, підготовці кімнат для першокурсників. На цьому тижні планується розпочати монтаж систем водовідведення на дахах гуртожитків №9 та 11. На завершальному етапі ІІ черга реконструкції ботанічного саду університету.

  

     Перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив про результати конкурсу наукових проектів Міністерства освіти і науки. У нашій аграрній секції участь брали 42 роботи з 21 університету України. Всі проекти, які подавалися науковцями нашого університету на розгляд цієї секції – пройшли відбір і повинні отримати фінансування на загальну суму близько 10 мільйонів гривень.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші – відслідковувати і супроводжувати розподіл державного замовлення, внести пропозиції щодо оптимізації мережі кафедр та завершити перегляд і оновлення навчальних планів. Вадиму Ткачуку – спрогнозувати економічну ситуацію з урахуванням можливих змін вартості комунальних послуг, сформувати план міжнародної діяльності. Валерію Іщенку – активізувати ремонтні роботи в гуртожитках і корпусах, внести пропозиції щодо реформування служб проректора. Ігорю Ібатулліну – контролювати хід тендерних процедур, оптимізувати використання аудиторного фонду з метою організації навчального процесу в одну зміну.

  

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook