Спецпрактикум з аналітичної хімії для біотехнологів: враження другокурсників

22 червня 2017 року

     Закінчився спецпрактикум з аналітичної хімії для другокурсників напряму підготовки «Біотехнологія». Його метою було навчити студентів досліджувати склад стічних вод на прикладі модельного розчину конкретного підприємства, а також проблеми очищення або подальшого використання цих вод як цінної сировини. Своїми враженнями діляться самі практиканти.
     Розпочинали ми з визначення якісного складу модельного розчину. Десятки аналітичних реакцій, гірке розчарування за відсутності реакції та радість від знаходження кожного нового іону – все це відчуваєш, перебуваючи у лабораторії аналітичної хімії. І без позитивного результату просто не хотілося з неї йти, розповідає Дмитро Веренко.

     Далі перейшли до кількісного аналізу: титрування, гравіметрія, фотометрія — ми вивчали кожен з цих експертних методів, приєднується до розмови Дар’я Єфанова. І все це задля визначення концентрації іонів у розчині, щоб проаналізувавши її розгадати таємницю модельного розчину. Так дізналися, з якого саме підприємства ця вода.

   

     Останнім етапом стало написання заключення. Це був надзвичайний тиждень, сповнений цікавих відкриттів, досліджень та аналізу. Дуже допоміг пройти його методичний посібник, що склала для нас доцент кафедри аналітичної хімії і біонеорганічної хімії та якості води Лариса Войтенко та колектив авторів, говорить Катерина Магась. Хотілося б особливо подякувати за допомогу нашим науковим керівникам професору Володимиру Копілевичу, доцентам Тетяні Ущапівській, Тамарі Панчук, Валентині Галімовій та всім лаборантам. Впевнена, що отримані навички допоможуть стати конкурентоспроможним на ринку праці фахівцем.

Богдан Сіненко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook