Землевпорядники презентують 3D модель третього навчального корпусу

19 червня 2017 року

     Багато хто звернув увагу на геодезичний прилад 3Dсканер Leica_Scan_Station_P40 у композиції факультету землевпорядкування на святкуванні Дня університету. Його люб'язно надала у користування компанія System Solutions, яку представляє член ради роботодавців факультету землевпорядкування, наш випускник Олексій Куценко. На свято він прибув разом з колегою Володимиром Гадзюком. Це надсучасний і потужний прилад, що виконує безліч функцій, без якого неможливо вже уявити існування сучасної геодезії. До речі, таких приладів в Україні лише два, а якщо ви забажаєте взятии його в користування, то вам доведеться почекати кілька тижнів, відзначає Олексій Куценко. Святкування проходило за програмою, а в цей час землевпорядники займалися лазерним скануванням оновленого фасаду навчального корпусу №3. І ось нарешті ми отримали результат, чесно кажучи, він вражає. 

     З понеділка почалася навчальна практику у студентів 1-3 курсів нашого факультету. За допомогою спонсорів і власними силами кафедра геодезії та картографії суттєво оновила матеріально-технічну базу. Якщо ж чогось не вистачає, то на допомогу з радістю приходять роботодавці. Та ж компанія System Solutions наддала консультаціі по роботі з GNSS обладнанням, а також налаштували підключення до мережі референтних базових станцій "System Net". Після чого студенти вже самостійно налаштували прилади факультету GNSS Leica GPS1200, а також ознайомились з усією лінійкою від Leica Geosystems.

     Тепер є змога проводити практичну підготовку на такому обладнанні, яке використовують усі виробничники. Тому нинішній випускник факультету землевпорядкування, повністю підготовлений до реальних умов праці. 

     Доречі, одним із завдань цьогорічних практикантів, є створення топографічної основи території навчальних корпусів НУБіП України, а студент 4-го курсу Ренат Гаділов, планує вступити до магістратури і під керівництвом декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова виконувати магістерське дослідження пов'язане зі створенням тривимірних моделей навчальних корпусів університету.

Олександр Шевченко,
старший викладач кафедри геодезії та картографії  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook