Конституційний суд: погляд з середини

13 грудня 2016 року

9 грудня студенти інституту відвідали Конституційний суд України з нагоди Всеукраїнського тижня права. Дана екскурсія стала цікавим продовженням вивчення дисциплін «Правознавство» та «Конституційне право».

Студенти ознайомилися з історією становлення Конституційного Суду України як органу конституційного контролю й органу юстиції та основними завданнями. Побачили бібліотеку з її унікальними фондами, побували в архіві. Вразив своєю красою музей Конституційного Суду України, в якому знаходяться цінні подарунки від представників інших країн, портрети діючих суддів та тих, що у відставці. Також екскурсанти зазирнули до найсвятішого місця Конституційного Суду України – Зали засідань.

Будівля Конституційного Суду України складається з 10-поверхового будинку, у якому розташовані архів, бібліотека, кабінети суддів, їх помічників, та двокрилої споруди зі скляним дахом, що, за задумом архітектора, символізує прозорість діяльності установи.

Учасники екскурсії залишилися неймовірно задоволеними теплим прийомом і пізнавальною розповіддю про роботу Конституційного Суду України.


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook