На факультеті проведено відкриті лабораторні роботи згідно графіку

6 грудня 2016, 20:08

       На факультеті інформаціних технологій продовжено термін проведенння відкритих лабораторних робіт. 5 грудня відбулось чергова подія для студентів ОС "Магістр" спеціальності Інформаційні управляючі системи і технології - лабораторна робота "Побудова прототипу метеостанції" з дисципліни "Апаратно-програмні засоби збору та обробки екологічної інформації".

    Лабораторну роботу проводив доцент кафедри комп'ютерних систем ы мереж, к.т.н. Віктор Смолій. На парі були присутні декан факультету Олена Глазунова.

    Віктор Смолій викладає дуже цікаву для студентів дисципліну, де можна не тільки працювати з програмами на комп'ютері, а ще й власне з апаратним обладннаням, яке призначене для збору та обробки інформації про навколишнє середовище. От і на цій парі студентам запропоновано вивчити сучасні датчики вимірювання мікроклімату, а саме вологості, температури, тиску та використовуючи платформу ARDUINO скласти і запрограмувати власну метеостанцію, яка працює в режимі реального часу.

 

    Слід зазначити це стало можливим завдяки оновленню матеріально-технічної бази кафедри у 2016 році, завдяки зусиллям деканату. Було придбано просерорні плати на базі вже згаданого ARDUIN, а також Raspberry Pі та необхідне для лабораторних робіт іншого обладнання: датчики вологості, температури, відстані, руху, тиску, ехолоти, мікродвигуни та мікронасоси, дисплеї та пульти управління, платформи для створення мікросистем управління, навчально-лабораторні електронні схеми Trigger-Logic та багато іншого.

 

    Це дало змогу розпочати процес створення навчальних лабораторій "Проектування цифрових пристроїв" та "Вбудваних систем та інтернет-речей".

 

Дмитро Касаткін,

в.о. завідувача кафедри компютерних систем і мереж

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook