Профорієнтація може бути смачною

22 листопада 2016 року

     У межах профорієнтаційної кампанії, активності якої керівництво університету приділяє надзвичайну увагу, сьогодні школярі з підшефного столичного коледжу №116 та їхні педагоги Світлана Кроп і Наталія Малошевич були гостями агробіологічного факультету. Зокрема, вони знайомилися з «найсмачнішою» його кафедрою – технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика та двома її навчально-виробничими лабораторіями – переробки продукції рослинництва та плодів і овочів.

     

 

     

     Завідувач кафедри Григорій Подпрятов знайомив потенційних абітурієнтів з особливостями її роботи, можливостями в ході навчального процесу. Але найбільшу зацікавленість школярів викликало те, до чого вони доклали своїх рук, – виготовлення пиріжків з капустою і яблучним повидлом. І скуштувати свій власний витвір! До речі, капусту та іншу городину співробітники кафедри вирощують самі і закуповують у Великій Снітинці, а от повидло варять з яблук кафедрального саду.

 

     Це цікаво і нам, і нашим молодим гостям, говорить майстер виробничого навчання Валентина Новік. Адже час, коли можна було скуштувати смачних бабусиних пиріжків прямо з печі, на жаль, вже давно минув. А такі традиції слід зберігати, додає завідувачка лабораторії Леся Яблонська.

Валентин Обрамбальський 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook