Викладачі університету взяли участь у семінарі TAIEX, присвяченому контролю якості продукції

12 листопада 2016 року

     7-9 листопада2016 року у Києві проходив триденний міжнародний семінар «Семінар TAIEX з досвіду ЄС щодо практичного функціонування метрологічних послуг відповідно до норм якості (відносини з клієнтами постачальник в галузі метрології щодо калібрування і атестації вимірювального обладнання)», організований Європейською комісією у співпраці з Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

 

 

     Участь у його роботі взяли і представники НУБіП – викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Владислав Сухенко, Юлія Слива, Володимир Шапошнік, Наталія Мєдвєдєва. Вони ознайомились із новими тенденціями щодо метрології та проведення аудитів харчових, переробних та фармацевтичних підприємств у Франції. Крім того, одним із спікерів семінару був відомий експерт, метролог Robert Gerard, який вже багато років товаришує з Володимиром Шапошніком, тож тем для розмов вистачало.

 

 

     Відкриваючи роботу семінару, голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа зазначив, що зустріч фахівців у такому форматі є надзвичайно продуктивною та важливою. Україна зараз працює над адаптацією вітчизняного законодавства до норм Євросоюзу. А TAIEX – це ефективний інструменті Європейської комісії, який допомагає у наближенні, застосуванні і виконанні законодавства ЄС та сприяє обміну передовим досвідом. Та наголосив: наші фахівці мають певний досвід у здійсненні процедур ринкового нагляду, однак не завжди результати їхньої роботи відповідають прийнятим у країнах ЄС критеріям. Тому вчитися у своїх європейських колег, які мають більше досвіду, знань та практичних навичок, завжди потрібно. 

 

 

 

 

     А зважаючи на те, що від знань, які отримують студенти НУБіП, залежить подальша інтеграція України до ЄС та наше майбутнє участь у таких семінарах наших викладачівдуже корисна.

Наталія Філонова,
доцент кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г. продукції
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook