Академічна мобільність викладачів факультету інформаційних технологій – в дії

12 липня 2016 року


    Д.е.н., доц. кафедри інформаційних і дистанційних технологій факультету інформаційних технологій Наталія Попрозман з 5.06. по 24.06. 2016 р. пройшла стажування у Міжнародному сільськогосподарському тренінговому центрі МАТС, Шфаім, Ізраїль на курсі «Підприємництво, маркетинг та зберігання сільськогосподарської продукції».
    Слід відзначити, що територія Ізраїлю не зважаючи на невелику загальну площу містить різні кліматичні зони, зокрема пустелю. Проте, на сьогодні ця пустеля перетворена на квітучий сад в результаті застосування сучасних інноваційних технологій та техніки, а також не пересічної поваги і любові громадян до своєї землі. Ось так виглядає робоче місце сільськогосподарського виробника:

 

   А так виглядає тепличне господарство та результати його діяльності:

   В цілому, за час стажування були ознайомлені із темами: вплив субсидій на виробництво якісної сільськогосподарської продукції, стандарти по охороні навколишнього середовища при сільськогосподарському виробництві; вплив консультаційної служби на втілення інноваційних технологій для підвищення продуктивності у сільськогосподарському секторі; презентація і ділові переговори; нові технології зберігання сільськогосподарської продукції; якість і безпека сільськогосподарської продукції на місцевому ринку при експорті (імпорті); втілення Міжнародних Стандартів Якості (ISO 9002, Ecofresh, Globalgap, BRC, HACCP) для сільськогосподарської продукції (ізраїльській досвід); «Know-how» і виробники обладнання інноваційних сільськогосподарських технологій. Особливо цікавим було проведення бізнес гри FreshBiz Resert, яка у короткий термін дає можливість відчути бізнес ситуацію, яка пов’язана із зміною економічних умов, фактором невизначеності, конкуренцією тощо.
   Не менш цікавими були заняття з вивчення Canvas Business Model та практичними заняттями з продажу оригінальної бізнес-ідеї (підготовка проекту з презентацією бізнес-ідеї та її продажу).


    За результатами навчання був написаний та захищений науковий проект на основі якого виданий сертифікат.


Олена Глазунова,
декан факультету ІТ

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook