Випускники Херсонщини навчатимуться в НУБіП

4 травня 2016 року

     Херсонська область належить до розвинених агропромислових регіонів нашої країни. Спеціалізацією області є вирощування якісного продовольчого зерна озимої пшениці, кукурудзи, рису, соняшнику, а також овочів і баштанних культур. Завдяки сприятливим кліматичним умовам, тут розвинені садівництво і виноградарство, тваринництво і аквакультура. Саме тому для подальшого успішного розвитку аграрної галузі потрібні висококваліфіковані фахівці. В області є ряд навчальних закладів, де готують майбутніх аграріїв. Один із них – Каховський державний агротехнічний коледж – навчальний заклад, у якому понад століття проводиться підготовка спеціалістів для сільського господарства південного регіону. Тому випускники цього коледжу і були запрошені на навчання до Національного університету біоресурсів і природокористування України. 

     Студенти ветеринарно-технологічного та агрономічно-бухгалтерського відділень коледжу та педагогічні працівники із зацікавленістю сприйняли інформацію про університет, його здобутки та перспективи розвитку, про перемоги студентів у міжнародних конкурсах, всеукраїнських студентських олімпіадах і конкурсах наукових робіт. Майбутніх абітурієнтів ознайомили з переліком спеціальностей і правилами прийому студентів до вишу в 2016 році, а також із студентським життям в університеті. Були обговорені питання організації навчального процесу, проходження практики у провідних сільськогосподарських підприємствах країни та за кордоном, працевлаштування після закінчення навчання. Особливий акцент зроблений на підготовці фахівців на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. Багато запитань виникло щодо практичної підготовки, культурного і спортивного життя студентів, соціально-побутових умов мешканців гуртожитків та оплати за проживання. Наприкінці зустрічі всіх учасників запросили відвідати університет під час святкування його 118-річчя. 

     Сподіваємося, що випускники Каховського державного агротехнічного коледжу вже влітку стануть студентами факультетів тваринництва та водних біоресурсів, ветеринарної медицини, захисту рослин, біотехнологій та екології.

Н. Пономаренко, 
професор кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook