Викладачі факультету інформаційних технологій – провідники «Цифрового перетворення освіти»

10 лютого 2016 року

        09 лютого 2016 року Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України та спільнотою педагогів України «Навчаємося з Google» за підтримки Google Україна було проведено Перший Всеукраїнський форум “Цифрове перетворення освіти”.
      Учасники форуму мали унікальну можливість почути міжнародних експертів з Білорусії, Естонії, Грузії з питань безпечного Інтернету та педагогічних технологій, поділитися власним педагогічним досвідом, розглянути перспективи впровадження інформаційних технологій у своїх навчальних закладах, познайомитись та обмінятись новими ідеями з однодумцями й колегами.

 

У заході від НУБіП України брала участь доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій Кузьмінська Олена Геронтіївна. У доповіді «Творчість та інструменти: реалізація свободи вибору» вона представила досвід використання Google-інструментів у процесі реалізації проектного навчання студентів факультету. Олена Кузьмінська не лише активно впроваджує сучасні інформаційні і педагогічні технології у навчальний процес, але і разом із студентами бере участь у різних конкурсах. Так, проект «University Google coworking» (https://docs.google.com/document/d/1NBIcJsQziwzMeaKL8Uae3CyKNBB1SUtKylSJpa8vof8/edit#heading=h.4ojgj098ibe4 ) став переможцем грудня 2015 року, а його автори: Олена Кузьмінська та Роман Кучер (магістр спеціальності економічна кібернетика) одержали відзнаки від спільноти Google Україна.

В офіційні частині заступник Міністра освіти і науки України Олег Дерев’янко виклав своє бачення інновацій та шляхи впровадження інформаційних технологій у освіті та вручив подяки організаторам та спікерам Форуму. Подяку за високий професіоналізм, вагомий внесок у впровадження ІКТ в освіту та активну участь у розвитку неформальної освітньої спільноти «Навчаємося з Google» одержала і Олена Кузьмінська.

  

Деальну інформацію про захід та його учасників можна дізнатись на офіційному сайті МОН України (http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2016/02/10/vseukrayinskij-forum-%C2%ABczifrove-peretvorennya-osviti%C2%BB/), сайті Профспілки працівників освіти і науки України (http://pon.org.ua/index.php?newsid=4614 ), а також у Google - спільноті «Навчаємося з Google».

 

                                                                                                                                                                                                             Олена Глазунова,
                                                                                                                                                           декан факультету інформаційних технологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook