На факультеті інформаційних технологій вперше сконструйовано 3D принтер

7 лютого 2016, 21:48

     Ще не так давно 3D printer був неймовірною розробкою. Зараз ми не лише можемо надрукувати об'ємні деталі, а й самі сконструювати 3D принтер. Так в листопаді 2015 року факультет інформаційних технологій уклав угоду із компанією 3dprinter.org.ua про співпрацю із розробки та складання 3D принтерів на базу університету. Студенти і викладачі мали можливість ознайомитись із цією технологією, яка завойовує світ з кожним днем все більше і більше. Компанія надала комплекти деталей до трьох принтерів: мікросхеми Arduino, крокові двигуни, плати розширення, програмне забезпечення Arduino.

Не дивлячись на кінець року і початок сесії, робота кипіла кожного дня. Важко описати емоції, які вирували і зараз вирують в лабораторії. Завдяки натхненню, спільній роботі та ентузіазму вже на кінець січня було зібрано два з трьох принтерів. Роль лідерів на себе взяли студенти 4 курсу напряму підготовки «Комп'ютерні науки» Тронько Дмитро та Казміренко Максим.

 

Студенти навчалися моделювати майбутні деталі. Надзвичайні враження від першого запуску створеного власними силами  3D принтера важко передати. Було надруковано різноманітні фігури та елементи, однією з яких була об’ємна модель гербу нашого університету. Крім того, на принтері можна друкувати деталі для нього ж.
        
Отримавши досвід із розробки, проектування і технологічного процесу роботи принтерів, було також розроблено точний 3D принтер, який використовує технологію стереолітографії (рідкі полімери) для друку деталей. Наразі він проходить тестування.


 

Студенти і викладачі факультету дуже вдячні фахівцю компанії 3dprinter.org.ua Павлу Блінохватову за підтримку і консультування під час процесу конструювання принтерів.

Технологія 3D друку захопила студентів факультету інформаційних технологій і можна із впевненістю говорити, що це не останні розробки у цьому напрямі.

Андрій Блозва,

асистент кафедри комп’ютерних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook