На ректораті обговорили підготовку до зимової сесії, відзначення Міжнародного дня студента та проведення Дня відкритих дверей

16 листопада 2015 року

     16 листопада під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося традиційне засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник вишу зазначив, що найактуальнішими питаннями зараз є організаційне проведення зимової сесії, недопущення проявів нестатутних відносин, відзначення Міжнародного дня студентів

     Затим перейшли до заслуховування звітів і планування роботи на поточний тиждень. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про хід підготовки до проведення 28 листопада Дня відкритих дверей. Цього року учні старших класів, випускники технікумів матимуть змогу отримати необхідну інформацію про умови вступу, навчання, студентського побуту та перспектив працевлаштування безпосередньо на факультетах та в навчально-наукових інститутах, куди вони планують вступати. Окрім того, з сьогоднішнього дня починає активну роботу підготовче відділення. Нагадаємо, що випускники шкіл, які успішно пройдуть підготовчі курси, з конкурсних предметів при вступі на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності отримають додатково до 10 балів до загального конкурсного балу.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило поінформував про стан оформлення земельної документації. Також велика увага приділяється антикорупційним заходам, недопущенню проявів нестатутних відносин. Саме цій темі буде присвячене засідання ректорату 20 листопада.

     Учений секретар Оксана Барановська представила маршрут відвідування об’єктів на факультетах захисту рослин, біотехнологій і екології та агробіологічному напередодні засідання вченої ради. Продовжується формування плану реалізації програми «Голосіївська ініціатива – 2020» на 2016 рік. 

     Керівники відділів кадрів Микола Михайліченко, планово-фінансового Наталія Дробот, навчального Оксана Зазимко, спеціального Валерій Бевз, охорони і безпеки Василь Моісєєв, юридичного Андрій Бова та головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіли про виконання доручень ректора та плани їх роботи на поточний тиждень.

     Голова профспілкової організації Ростислав Тарасенко проінформував про початок комплексної перевірки закладів харчування. Особлива увага комісії приділятиметься якості і асортименту страв, а також їх відповідність ціновій політиці. Також голова профкому висловив пропозицію облаштувати єдину точку збуту сільськогосподарської продукції навчально-дослідних господарств університету.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку університету Вадим Ткачук повідомив про завершення чотирьох повністю англомовних програм підготовки магістрів, що дасть можливість більш активно залучати на навчання іноземців. 550 студентів університету відібрані для проходження виробничих практик закордоном, триває оформлення необхідних документів і направлення претендентів на мовні курси. З наступного місяця розпочинається атестація працівників навчально-дослідних господарств і формування планів їх роботи на 2016 рік. Акцент робиться на зміну підходів у фінансуванні оплати праці, яке буде залежати від результатів роботи.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про економію коштів за рахунок зменшення споживання енергоресурсів. Так, у порівнянні з минулим роком споживання тепла зменшилося на 50%, холодної води удвічі. Гаряча вода та електрика витрачаються на рівні минулорічних показників. Опрацьовується питання придбання та заміни за потребою газових плит у гуртожитках. На цьому тижні завершується перекриття даху корпусу, який розміщений на території ботанічного саду, укладання паркету на другому поверсі навчального корпусу №1. Тривають будівельні роботи і в 3-му корпусі: йде монтаж опалення, електричних і комунікаційних мереж тощо.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив про результати виборів керівництва експертної комісії в Міністерстві освіти і науки по профільній секції – її головою і секретарем обрані представники нашого університету. Також підтримана пропозиція на цьому тижні провести зустріч ректора університету з аспірантами.

     Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Вадиму Ткачуку – розглянути проект бюджету університету на 2016 рік, підготувати нараду по поліпшенню роботи служби харчування, Оксані Барановській – сформувати план роботи університету на 2016 рік, контролювати підготовку до засідання вченої ради, Володимиру Курилу – підготувати нараду по недопущенню нестатутних відносин, Валерію Іщенку – проводити постійний моніторинг за станом усіх об’єктів, підготувати нараду по запровадженню виробництва меблів, Сергію Кваші – організація відзначення Міжнародного дня студента, профорієнтаційна робота і підготовче відділення, організоване проведення зимової екзаменаційної сесії, Ігорю Ібатуллін – завершення збору врожаю в НДГ, підготувати нараду по ефективності наукових досліджень.
     Ректорат розглянув також і інші питання життєдіяльності університету.


Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook