Стоп СНІД: знати, щоб жити!

15 листопада 2015 року

 Під таким девізом на гуманітарно-педагогічному факультеті пройшов тематичний вечір щодо профілактики ВІЛ / СНІДу, який організували студенти четвертого курсу напряму підготовки «Соціальна педагогіка» під керівництвом доцентів Ірини Сопівник, Тамари Ковальчук та куратора Ольги Наконечної. До речі, весь захід, його сценарій – то задум самих четвертокурсників. Готувалися вони до нього з усією серйозністю та ретельністю. Крім теоретичного матеріалу, отриманого під час профільних дисциплін, за додатковими знаннями поїхали до Правобережного центру для ВІЛ-інфікованих, де отримали консультації фахівців із багатьох питань, відвідали різні тренінги.

 
Вирішили донести почуте до своїх колег і згодом організували тематичний вечір. Слухачів – студентів першого, третього курсу і магістрів спеціальностей «Управління навчальним закладом», «Педагогіка вищої школи», а також викладачів – інформували, з одного боку, про небезпеку, яку становить  вірус імунодефіциту, а, з іншого, намагалися розвіяти безліч міфів про СНІД, якими переповнені засоби масової інформації, сформувати толерантне ставлення до людей, яких торкнулася ця біда. 
 
 
 
 
Коротко про історію виникнення вірусу та кількість хворих в Україні і її окремих регіонах розповіли ведучі Аліса Олейніченко та Родіон Вегера. За допомогою рольової гри Вікторія Федосова переконала присутніх у необхідності дотримання соціальної поведінки. З’ясувати доведені ризики передачі ВІЛ-інфекції допомогла Анна Бабич у грі «Світлофор». Аліна Борисенко порекомендувала присутнім книги та фільми, в яких відображено проблему  ВІЛ.  Олена Островська нагадала, що СНІД уже давно є хворобою не лише наркозалежних. Підтвердження цьому – відомі усьому світові імена спортсменів, акторів, громадських діячів, про які йшлося в її презентації.
 
 
 
Світлана Котівська, Вероніка Галицька, Анастасія Танасійчук, Олена Касаткіна, Анна Мантула ознайомили учасників вечора з історіями тих, хто мають позитивний статус до ВІЛ. І це – люди різного віку, професій, статі, з нормативною поведінкою і навпаки. Та завдяки здоровому способу життя, постійній ретровірусній терапії вони зруйнували думку про те, що ВІЛ-інфіковані – приречені на смерть. 
 
 
 
Завершився захід переглядом тематичних відеороликів та проведенням соціологічного опитування, результати якого будуть представлені до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом.
 
 
Студенти четвертого курсу вдячні  всім за активну участь у тематичному вечорі. Окрема подяка – Ользі Максименко, Наталії Ярцевій, Анні Рак, Аніті Орловій, Ірині Іващенко за художнє оформлення заходу та Антонові Баканіну за звуковий супровід.
 
Олена Островська, староста групи
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook