Підготовка до зимового періоду, нові мінімальні заробітні плати та інші питання життєдіяльності університету – у центрі уваги ректорату

21 вересня 2015 року

     21 вересня. На традиційному звуженому ректораті розглядалися поточні питання життя університету. Тих, на яких акцентував увагу перший проректор Ігор Ібатуллін, було багато. Першим виявилася готовність корпусів і гуртожитків до зимового періоду. Всі посадові особи, причетні до цього, мають перевірити стан справ і прозвітувати вже на завтрашньому ректораті.

     За дорученням ректора, у жовтні має пройти зустріч керівництва університету з завідувачами лабораторій. На сьогодні їх в університеті – біля 300, тоді як кафедр 126. Роботу і навчальних, і наукових лабораторій слід оптимізувати. Координуватимуть цей процес начальники навчального відділу Оксана Зазимко і науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Принагідно згадали і про зустріч керівництва з завідувачами кафедр. Як зазначив перший проректор, завтра на засіданні ректорату має прозвучати інформація про конкретні висновки і кроки від керівників факультетів і директорів інститутів.
     Ігор Ібатуллін проінформував про хід осінніх польових робіт в господарствах університету. Серйозно приступили до збирання соняшника. Вже зібрано порядку 500 тонн з майже половини засіяних ним площ. До збирання залучений комбайн New Holland. Тобто студенти мають можливість побачити сучасну техніку в дії. Але чомусь їх у полі немає! І конкретна можливість практичної підготовки втрачається. Тож всі декани найближчим часом мають надати інформацію щодо узгодження навчальних планів з графіком польових робіт.
     Вже завтра хлібороби приступають до посіву озимих.

     Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило повідомив, що минулого тижня пройшли переговори з підрядниками щодо будівництва нового житлового будинку. Найближчими днями вони продовжаться. Він також проінформував про повернення університету земельної ділянки по вулиці Генерала Родимцева (де знаходиться водонапірна башта), переданої свого часу МЖК «Оболонь».

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко спинився на господарських роботах, які тривають в університеті. Зокрема, мова йшла про третій корпус, де розпочалася фумігація, завершальні роботи на Алеї слави, ремонт приміщень для кафедри вищої математики у 2-му навчальному корпусі. Знову дає знати про себе «стара хвороба»: після перших дощів стало помітним протікання дахів у кількох гуртожитках. Матеріали для їх ремонту вже закуплені, і після закінчення ремонту корпусу у ботанічному саду будівельна бригада займеться ними. Списання зіпсованих меблів, за словами проректора, йде за планом.

     Учений секретар Оксана Барановська звернулася до членів ректорату з проханням повідомляти про плановані заходи, аби сформувати загальний план на жовтень. Служба ж ученого секретаря працювала в робочому режимі. Так само, як і юридичний відділ. Про що і повідомив його начальник Андрій Бова. Заступник головного бухгалтера Лариса Ковальова проінформувала про фінансові надходження, оплату, придбання товарів для навчального процесу, господарської роботи та продуктів харчування, потреб ботсаду тощо.
     Т.в.о. начальника планово-фінансового відділу Тетяна Костюк повідомила про лист, відправлений на адресу МОН, з проханням надати роз’яснення щодо нормативних актів про відшкодування коштів, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців. Вона також інформувала, що на підставі внесення змін до Закону України «Про державний бюджет на 2015 рік» та офіційної публікації буде підготовлено наказ про розмір мінімальної заробітної плати. Вона підвищиться на 13% і з 1 вересня ц.р. становитиме 1378 грн. для працівників, які обіймають посади з першого по сьомий тарифний розряди.

     Сьогодні в університеті розпочинаються «Дні донора». Про це повідомила Оксана Зазимко. Якщо зазвичай вони тривали тиждень, то відсьогодні – удвічі довше. Вона ж акцентувала увагу на частковій заборгованості з оплати за навчання студентами-контрактниками. Перший проректор Ігор Ібатуллін зобов’язав керівників навчального і планово-фінансового відділів вжити всіх заходів по її ліквідації.
     Також Оксана Зазимко поінформувала, що за зверненням університету та результатами засідання комісії МОН нашому вишу виділено ще кілька додаткових бюджетних місць, у т.ч. для дитини-сироти. Керівник навчальної частини також спинилася на тому, що є наказ про підготовку всіма професорами відкритих лекцій, котрі зможуть відвідати всі бажаючі. Зараз завершується формування їх графіка.

     Радник ректора Дмитро Войтюк повідомив, що в університеті пройшла звітно-виборча конференція ради ветеранів війни і праці. Керівник благодійного фонду «Голосіївська ініціатива-2020» Євген Томін – про надходження коштів і роботу зі спонсорами, директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук – про залучення іноземних студентів на навчання на різні програми і спеціалізації, голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко – про моніторинг потреб колективу університету в постачанні продукції з навчально-дослідних господарств, зокрема молока, і роботу з товаровиробниками по зниженню цін. Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів, що робота з поновлення на робочих місцях науково-педагогічних працівників пенсійного віку вже закінчена.


Валентин Обрамбальський
 

 

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook