Студенти-мешканці гуртожитків продемонстрували силу у двоборстві

17 вересня 2015 року

     В університеті триває спартакіада серед мешканців гуртожитків. І додало їй особливої гостроти змагання з силового двоборства 16 вересня. Проходило воно у два етапи. Перший – жим штанги лежачи, а другий – станова тяга. В обох виявили бажання взяти участь 57 студентів. Серед них – майстри спорту, члени збірної університету з пауерліфтінгу, спортсмени-аматори і що дуже приємно – першокурсники. За результатами зважування їх розподілили на сім категорій. Оцінювала наших богатирів суддівська команда майстрів спорту міжнародного класу з пауерліфтінгу – Олександр Андросович, Ярослав Нікітін та Олег Паляруш. Їхній досвід і численні перемоги на спортивних аренах світу не викликають сумнівів в об’єктивності суддівства. Власне вони і розтлумачили правила змагань.

     Після привітань директора ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталія Коваленка змагання розпочали з жиму штанги лежачи. Спортсмени демонстрували міць м’язів та, без перебільшення, богатирську силу. Підтримати своїх прийшли вболівальники, найпалкішими були студенти з шостого гуртожитку.

     Декому штанга підкорювалася з легкістю, а декому не давалася заявлена вага. Найгучніші оплески і глядачів, і конкурентів отримували Юрій Ногтев, який став переможцем у двох етапах, Сергій Медуниця, Влад Щербак, Богдан Васюта, Микола Кучер та інші. Рекордні 240 кілограм теж намагалися підкорити, але… ще є над чим працювати!

     Після змагань з жиму штанги лежачи місця розподілилися так. У ваговій категорії до 60 кг першим став представник гуртожитку №5 Юрій Ногтев. Друге та третє місця посіли відповідно Олександр Лісовенко з гуртожитку №6 та Петро Голдун з 11-го.

     Наступні дві вагові категорії - до 67,5 та 75-ти кг - були наймасовішими. У першій перемогу здобув Олег Гладиш, який мешкає в гуртожитку №8, другим став Антон Волков з гуртожитку № 4, третім Станіслав Барабаш з гуртожитку № 6. Інша категорія стала успішною для мешканців гуртожитків №№ 5, 3 та № 6, зокрема Сергія Медуниці, Олександра Левенка та Валерія Олексенка. Вони посіли відповідно перше, друге і третє місця.    

     У категорії до 82,5 кг переміг Едуард Іванюк з п’ятого гуртожитку. Призерами (2-ге і 3-тє місця) стали Дмитро Коденець з другого гуртожитку і Михайло Богдан з шостого. А в категорії до 90 кг найкращим виявився Олександр Дольникпредставник гуртожитку № 5. На другій і третій сходиках відповідно закріпилися також мешканець цього гуртожитку Дмитро Потапов та Роман Годун з шостого.

     У ваговій категорії до ста кілограмів перемогу здобув Олександр Бризицький, який виступав за гуртожиток № 6. Друге місце посів мешканець гуртожитку № 1 Віктор Сидоренко, а третє – мешканець гуртожитку № 5 Іван Кузьмич.

     Переможні перше та третє місця для п’ятого гуртожитку здобули Стас Бобрівський та Олександр Медвідь. Вони змагалися у ваговій категорії 100+. Друге місце завоював мешканець 6-го гуртожитку Микола Кучер.

     Не менш видовищними стали змагання з станової тяги. За їх результатами в категорії до 67,5 кг першим став Юрій Ногтев (гуртожиток № 5), другим Олег Гладиш (гуртожиток № 8), а третім Антон Волков (гуртожиток № 4).

     Золото для 7-го гуртожитку у ваговій категорії до 75 кг завоював Максим Кисилюк. Срібло і бронза дісталися представникам 6-го – Валерію Олексенку і Назару Ляху.

     Трійка переможців у категорії до 82,5 кг виглядає так: перше місце – Богдан Васюта (гуртожиток № 7), друге – Владислав Савицький (гуртожиток № 3), третє – Ігор Волков (гуртожиток № 5).

     Одразу два представники того ж 5-го гуртожитку – Олександр Дольник і Дмитро Потаповстали переможцями у категорії до 90 кг. Третє місце – за студентом із 6-го гуртожитку Романом Годуном.

     У категорії до ста кілограмів першим став Влад Щербак (гуртожиток №5), другим Олександр Бризицький (гуртожиток № 6), а третім – Віктор Сидоренко (гуртожиток № 1).

    У категорії 100+ знову представники гуртожитків №№ 5 та 6. Але цього разу першість здобув Микола Кучер з шостого, друге і третє місця посіли Олександр Медвідь та Стас Бобрівський з п’ятого.
     Завершилися змагання врученням нагород.

Більше фото на http://vk.com/album-65386305_220932621

Відео на https://www.youtube.com/watch?v=QlIcIDrTaT0

Ольга Наконечна


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook