Вчена рада розглянула ситуацію в Мукачівському аграрному коледжі

10 вересня 2015 року

 10 вересня відбулося засідання Вченої ради університету, на якому було розглянуте питання діяльності керівництва відокремленого підрозділу «Мукачівський аграрний коледж».

 
 
З доповіддю про ситуацію в коледжі, наявні недоліки в роботі виступив начальник відділу кадрів, доцент Микола Михайліченко. Він проінформував, що до Мукачева направлена комісія на чолі з проректором з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимиром Курилом, яка до цих пір не має можливості приступити до виконання своїх обов’язків. Було повідомлено про численні порушення Закону з боку дирекції навчального закладу.
 
 
Вчена рада одноголосно рекомендувала ректору університету звільнити директора Надію Балаж з займаної посади.
 
 
 
 
 
 
Окрім того, вчена рада розглянула звернення Служби безпеки України щодо можливого включення Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК університету до структури Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів. У обговоренні виступили декан факультету харчових технологій та якості продукції АПК Лариса Баль-Прилипко, яка наголосила, що спільно з лабораторією плідно працюють п’ять факультетів і лишати університет цієї можливості не доцільно. Валерій Ушкалов, доктор ветеринарних наук, член-кореспондент НААН України, керівник лабораторії, зазначив, що вченими щорічно виконується не менше 150 проб та досліджень на запити правоохоронних органів, в тому числі і Служби безпеки України. Окрім того, перебування лабораторії в складі вищого навчального закладу дає можливість бути неупередженою і об’єктивною в проведенні експертиз. Вчена рада одноголосно прийняла рішення категорично відмовити в передачі УЛЯБ АПК.
 
Дениc Pудeнь
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook