На факультеті інформаційних технологій створено раду роботодавців

22 травня 2015 року

   21 травня 2015 року на факультеті інформаційних технологій відбулося перше засідання ради роботодавців.

   Від керівництва університету виступила начальник навчального відділу Зазимко Оксана Володимирівна, яка висловила глибоку вдячність членам ради за згоду працювати разом у сфері підготовки майбутніх фахівців з інформаційних технологій, пояснила які завдання стоять перед радою та запросила відсвяткувати день університету разом з нашим колективом.
 
 
   Декан факультету Глазунова Олена Григорівна познайомила гостей зі структурою факультету, навчальною, науковою, інноваційною, виховною діяльністю на факультеті та очкування від роботи ради роботодавців. Декан повідомила, що у раді погодилися працювати представники наукових установ (Інститут кібернетики імені В.Глушкова, Інститут космічних досліджень, Інститут економіки та прогнозування, Український державний центр по випробуванню та прогнозуванню техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва, Міжнародний навчально-науковий центр інформаційних технологій і систем НАНУ), ІТ-виробників (Microsoft Україна, IBM Україна, Hewlett Packard, «Проком», Софтсерв, Лайвстрім, ); аграрних асоціацій та виробників – Асоціація фермерів та землевласників, Асоціація дорадчих служб, Сварог вест груп, КЕРНЕЛ. Таким чином, у раді зосереджені три категорії учасників, співпраця з якими дасть можливість з одного боку виконувати спільні наукові розробки, з другого – йти в ногу з найбільш сучасними технологічними рішеннями у галузі ІТ, з третього – розуміти потреби аграрних підприємств у фахівцях з інформаційних технологій. Такий тріумвірат дозволить не лише враховувати всі рекомендації у навчальних планах та програмах, а й здійснювати спільні проекти із залученням студентів і викладачів.
 
 
   Генеральний директор Асоціації фермерів та приватних землевласників Ніколаєнко Віктор Михайлович зауважив, що така співпраця має великі перспективи, наголосив на необхідності будувати систему управління роботою фермерських господарств на основі сучасних інформаційних технологій і висловив побажання напрацювати механізми співпраці. Президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб Корінець Роман Ярославович зазначив, що розвиток системи дорадництва має великі перспективи, у тому числі у зв’язку з прийняттям асоціації Україна-ЄС і ті напрацювання, які має факультет інформаційних технологій в розробці системи електронного дорадництва дуже затребувані. Роман Ярославович також запропонував прийняти студентів факультету на виробничу практику у дорадчі служби, створивши відповідну програму практичного навчання. Керівник освітніх програм Microsoft Україна Свириденко Ольга запропонувала низку конкретних кроків для покращення ситуації з підготовки фахівців та підвищення якості практичної підготовки студентів, зокрема, програму підвищення кваліфікації для викладачів факультету, проекти з ефективного написання дипломних робіт на замовлення виробників, виконання інноваційних проектів. Ольга також запропонувала ознайомити з ІТ-рішеннями компанії для аграрних підприємств наприклад Миронівського хлібокомбінату та інших. Олександр Данько, координатор по роботі з університетами ІВМ Україна, висловив думку, що така рада мала б носити назву – рада експертів. Зауважив також, що ІВМ співробітничає з НУБіП вже багато років, тому така співпраця для нас не є чимось новим, залишається лише втілювати у життя всі плани. Олександр запропонував встановити періодичність таких засідань та попередньо визначати цільову аудиторію для зустрічей, наприклад з викладачами конкретної кафедри з метою вироблення сучасних підходів до викладання та запровадження практики запрошених лекторів. Стретович Олександр Анатолійович, який представляв Міжнародний навчально-науковий центр інформаційних технологій НАНУ зазначив про необхідність більш тісної співпраці з науковими установами як студентів так і викладачів, що призведе до нової якості навчання.
 
 
   За підсумками зустрічі Ніколаєнко Віктор Михайлович був обраний головою ради, Ольга Свириденкозаступником, а Ткаченко Олексійсекретарем ради.
 
    Склад ради роботодавців факультету інформаційних технологій.
  
Клименко Наталія Анатоліївна,
заступник декана з навчальної і виховної роботи

   

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook