Гайда в аналітику!

8 березня 2024, 8:36

Під таким гаслом чергова зустріч наших випускників та студентів спеціальності Економіка освітніх програм Економічна кібернетика та Цифрова економіка відбулася 05.03.2024 року в рамках марафону кафедри економічної кібернетики «Хто ми, фахівці з економічної кібернетики».

Спікерами цього заходу були випускники 2019 року ОС Магістр нашої кафедри Євген та Ірина Клименко, які сьогодні працюють аналітиками в різних компаніях. Так Ірина – в МЕТРО Кеш енд Керрі Україна, а Євген - в ПрАТ «МХП».
Ця зустріч засвідчує глибоку та систематичну роботу кафедри з випускниками та роботодавцями з обговорення освітніх програм підготовки фахівців та актуальних тенденцій на ринку праці фахівців з аналітики.
Звісно, розповідь про потрібні скіли, здобуття вищої освіти та досвід працевлаштування цікавою була не лише студентам, а й викладачам кафедри, які також брали участь у заході. Почав зібрання завідувач кафедри економічної кібернетики Володимир Харченко, який підвів підсумки наших тематичних зустрічей з першокурсниками, окреслив напрямки роботи в подальшому.

Ірина та Євген спочатку розповіли про свою роботу, про проекти, якими вони опікуються та про досвід роботи в різних компаніях, про роботу з даними.

Професія Data Analyst має все більший попит на ринку праці, оскільки все частіше компанії приймають рішення не інтуїтивно, а на основі даних, бо це допомагає їм заощадити час та уникнути зайвих витрат. І завдання дата-аналітика – добувати цінні знання з масивів необроблених даних.

Чим конкретно займається аналітик даних, у чому різниця між Data Analyst та Business Analyst, а також як стати дата-аналітиком і скільки можна заробляти, розповідали наші гості.

Знову наша навчальна лабораторія моделювання та прогнозування перетворилася на зону креативу, співпраці, цікавих діалогів та затишку.

Студенти чітко зрозуміли, що фахівець з аналітики обробляє та аналізує інформацію, шукає взаємозв’язки, неточності чи аномалії, які можуть допомогти компанії відповісти на різні запитання: від стратегічно важливих до більш конкретних. Треба вміти пов’язати всі фактори між собою, знайти можливі збіги або їхню відсутність, відстежити логіку причинно-наслідкових зв’язків.

Активності студентів продовжились вікторинами та квестами, які запропонували наші гості. А невеличкі подарунки та солодощі зробили цю гру дуже жвавою, активною та веселою.

Усі залишились задоволені та сповнені почуттях гордості: викладачі – за таку непересічну співпрацю з випускниками, а студенти за такі цікаві заняття в рамках вивчення дисципліни «Економічна кібернетика» та від спілкування з колективом кафедри Економічної кібернетики.

Факультет ІТ – без сумніву справжня родина! Тримаємо марку, пожвавлюємо спілкування наживо з студентами в стінах наших лабораторій, огортаємо їх справжньою турботою та фаховими заняттями.

З надією дивимось в майбутнє, залучаємо до освітнього процесу випускників та інших стейкхолдерів, чекаємо на перемогу та готуємо кваліфікованих фахівців для нашої економіки!

 

Наталія Клименко,
гарант освітньої програми «Економічна кібернетика»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook