Факультет інформаційних технологій розпочинає співпрацю з ЦСН "Проком"

6 березня 2015 року
навчальний корпус 15, аудиторія 230

   05.03.2015 р. на базі факультету інформаційних технологій відбувся семінар-тренінг «Демонстрація можливостей та основних прийомів роботи в типовій конфігурації "1С:Підприємство 8 для України"» від Центру сертифікованого навчання «Проком».

   Лектор, Столярчук Ірина Аркадіївна, докладно розповіла про всі можливості співпраці з ЦСН «Проком», а саме: про навчальні курси, сертифікацію працівників, наукові конкурси, виробничі практики, стажування, можливості майбутнього працевлаштування, олімпіаду “IT-Universe”. Досить широко було розкрите питання специфіки роботи з програмним продуктом 1С, адже спектр його продукції стає все ширшим, і вже давно вийшов за межі елементарних навиків роботи з бухгалтерією. На ринку програмного забезпечення популярними є «1С: Бухгалтерія», «1С: Документообіг», «1С: Підприємство», «1С: Управління торгівлею», та навіть мобільний додаток «1С», що став результатом співпраці з компанією одного із студентів при написанні дипломної роботи. На даному етапі проводиться адаптація продукції для роботи з аграрними підприємствами.
 
  
  Проте, напевне, найбільш цікавим для студентів став аналіз ринку праці, а саме,  перелік тих професій, що пов’язані з 1С, та є на даний момент затребуваними: програміст, економіст - консультант, керівник проекту, менеджер по роботі з клієнтами, інженер-установник, викладач навчального центру, сервіс-інженер по підтримці користувачів, продавець-консультант, веб-програміст тощо. Приємно здивували варіації позицій заробітних плат.
 
   
   Навчаючись в університеті, дуже корисним може стати проходження виробничої практики на базі ЦСН «Проком», де протягом місяця потрібно виконувати завдання, аналогічні до тих, що циклічно виконуються на робочому місці працюючого, а використовувані бази даних є реальними, проте з витриманою конфіденційністю особистих даних підприємства (назва тощо).
   Після ознайомчої інформації був проведений майстер-клас, по закінченню якого всі слухачі отримали сертифікати.
 
  
   Такий семінар є корисним досвідом як для студентів, так і для викладачів.
  
   Дякуємо компанії ЦСН «Проком» за такі ініціативи. Особлива подяка – Столярчук І.А., за таку плідну співпрацю з університетом.

 

Глазунова Олена Григорівна,
декан факультету інформаційних технологій
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook