Володимир Юрчишин: Ідея надання землі селянам у приватну власність народилася в Голосієві

6 березня 2015 року

 6 березня. В університеті відбулася знакова подія – колектив вишу відзначав 90-літній ювілей з дня народження ректора Української сільськогосподарської академії Володимира Юрчишина.

Ми маємо знати свою історію, сказав, відкриваючи святкування, ректор університету Станіслав Ніколаєнко. А знаний вчений-аграрник академік Юрчишин – то, безумовно, знакова її частина. Володимир Васильович закладав підвалини вищої аграрної освіти і науки. Обіймаючи посаду ректора УСГА, гідно продовжував розпочате попередниками. 
 
 
Доля жорстко пройшлася по його життю: 38 років не був у стінах рідного вишу, який очолював з 1968 по 1975 роки. Сьогодні доля виправила цю історичну несправедливість. 
 
 
 
Приємно вражений теплим прийомом, ювіляр виступив із своєрідним звітом-спогадом про період ректорства,  людей, які його оточували. Ті часи  видалися багатими на наукові здобутки: що не кафедра – то наукова школа, що не факультет – то сукупність наукових шкіл. Все, що функціонувало в аграрній науці , – народилося в Голосієві, зазначив Володимир Васильович. Як, до речі, й ідея реформування відносин власності: саме нашому ювіляру належить ідея надання землі селянам у приватну власність – і це за радянських часів! 
 
 
Звертаючись до загалу – знаних вчених і студентської молоді нинішнього університету –  Володимир Юрчишин висловив сподівання, що спільними зусиллями нам вдасться відродити  один з найкращих вишів України.
 
Зі словами вдячності своєму вчителю і колишньому керівнику виступили доктори наук Василь Савчук та Олександр Єрмаков
 
 
Підсумовуючи зустріч, Станіслав Ніколаєнко наголосив: наше нинішнє завдання – базуючись на кращих традиціях української аграрної науки, розвивати її і прямувати вперед.
 
 
На завершення ювіляра привітали творчі колективи кафедри культурології університету.
 
Також читайте інтерв'ю з Володимиром Юрчишиним.
 
Ольга Наконечна,
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook