Студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства взяли участь у літній школі «Sustainable State of Nature» у м. Вроцлав, Польща

21 вересня 2023 року

    Четверо студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства взяли участь в літній школі «Sustainable State of Nature», яка проходила з 11 по 16 вересня 2023 року на базі Вроцлавського університету природничих наук та наук про життя (Польща). Миронюк Марія та Шевчук Валерія студентки 3 курсу спеціальності "Лісове господарство" і студентки спеціальності "Садово-паркове господарство" Олександра Іщенко (4 курс) та Вікторія Михайленко (2 курс) з захватом та сповнені вражень повернулися з літньої школи.

     Школа була організована в межах програми INTERACT та альянсу EU GREEN. Тематика Літньої школи охоплювала управління водними ресурсами, утримання, використання нових технологій в оцінці стану довкілля, охорону екологічно цінних територій, інженерію навколишнього середовища, водне господарство, просторове управління, ландшафтну архутектуру та інші теми. До порядку денного було включено навчальні візити на об’єкти, присвячені сталому використанню навколишніх ресурсів, охороні природних ресурсів та екологічній інженерії. Були проведені семінари з інноваційних методів оцінки якості довкілля, дистанційного зондування, водного господарства та управління.

     Перший день розпочався з прибуття у місто Вроцлав, знайомства з викладачами та заселення до готелю. Також, учасникам було оголошено загальну мету та цілі майбутньої програми. Розпочала перший день школи та завершила перший день візит до середньовічного замку Чоха.
    План другого дня розпочався з навчальної екскурсії до Лісового банку генів, найбільшого у Польщі та прилеглого лісового розсаднику. Там спеціалістами даної галузі було показано сучасні методи збору, діагностики та зберігання лісового насіння. Наступним пунктом плану дня було ознайомлення з малими лісозахисним спорудами в Снєжській лісовій окрузі та роз’яснення принципи управління водними ресурсами в племінних ставах на прикладі Підгужинських ставків. Завершив другий день похід в уранові штольні в Коварах.

     Третій день включав навчальний візит на гідротехнічний об’єкт, а саме греблю та гідроелектростанцію в Пільховіце. Було висвітлено історію греблі, особливості її будови, принципи роботи та її значення для довкілля та виробництва. Продовжив день майстер-клас з дистанційного зондування на короткі відстані. Було наочно показано принцип роботи та технічні можливості декількох сучасних дронів від спеціаліста у даній сфері. На завершення кожен з учасників мав можливість особисто пілотувати дроном.

 

    

     План четвертого дня складався з єдиного, але одного з найскладніших, пункту – сходження на гору Снєжка. В процесі підняття учасники літньої школи могли споглядати неперевершиний гірський ландшафт, а також відчути себе працівниками метеорологічної обсерваторії, розташованої на вершині, які збираються на Снєжку щодва тижні разом із продовольством. Після підняття на вершину гори учасники мали унікальну можливість відвідати дану метеорологічну обсерваторію.

     На останній п’ятий день учасникам була організована екскурсія у старі копальні у Валбжиху, після якої було оголошено про закінчення літньої школи.
Студенти-учасники літньої школи розширити свої знання, встановили нові контакти, розвинути навички спілкування, дізнатися про цінні природні та туристичні надбання, а також отримали багато нових вражень і незабутніх спогадів. Як організатори, так і куратори Літньої школи були дуже доброзичливими, товариськими та неймовірно освічені люди, з якими було весело провести час як в межах програми, так і поза нею.

Також, не менш важливу роль виконала адміністрація університету, що підготувала особистий автобус для учасників, готель та харчування, що містило елементи національної польської кухні.

Щиро дякуємо організаторам за таку чудову можливість та отриманий досвід!

Марія МИРОНЮК,
Олександра ІЩЕНКО,
Валерія ШЕВЧУК,
Вікторія МИХАЙЛЕНКО,
студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства


 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook