Гостьова лекція від представників бізнесу на факультеті інформаційних технологій: поєднання теорії і практики

13 червня 2023, 17:45

Google Cloud Platform, Amazon Web Services (AWS), Microsoft Cloud є найбільшими постачальниками хмарних сервісів у світі. Google Cloud Platform дозволяє створювати, розгортати та масштабувати програми, веб-сайти та служби в тій самій інфраструктурі, що й Google.
Саме про Google Cloud Platform було представлено для студентів 1 курсу факультету інформаційних технологій в рамках навчальної практики з дисципліни Інформаційні технології для спеціальностей «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека» та «Інформаційні системи та технології». Спікером виступив Тарас Ярощук, Data Engineer в компанії Lyft.

Google Cloud складається з набору фізичних активів і віртуальних ресурсів, таких як віртуальні машини (ВМ), які містяться в центрах обробки даних Google по всьому світу. Під час зустрічі Тарас поділився зі студентами факультету практичним досвідом роботи з глобальними хмарними продуктами, включаючи обчислювальні сервіси, сховища, бази даних, інструменти аналітики, мережеві технології, мобільні сервіси, інструментами для розробників, інструментами управління, технологіями Інтернету речей, засобами безпеки. Саме цими інструментами має володіти сучасний ІТ фахівець, оскільки це допомагає знижувати витрати у сфері ІТ та забезпечувати масштабування IT-ландшафтів.

Перехід у “хмару”, використання різноманітних хмарних послуг і далі ставатиме все більш популярними, а тому попит на таких фахівців все більше зростатиме на сучасному ринку праці. От чому ця технологія така цікава для майбутніх фахівців в IT сфері.

Також Денис Прохорін, випускник факультету інформаційних технологій, а сьогодні Senior Software Engineer в компанії Nortal, акцентував увагу студентів на важливості розуміння хмарних технологій для сучасного ІТ-фахівця, їх впливу на сучасний бізнес, а також використання таких технологій бізнесовими структурами. Денис представив напрями роботи та можливості розвитку у цій сфері.

Студенти були досить активними в обговоренні питань використання різноманітних хмарних послуг та проходженні онлайн курсів для підвищення професійних навичок на різних технологічних платформах.

Рішення і технології Google Cloud сьогодні, що допомагають вирішувати складні завдання на ринку - це нові знання та продуктивний початок навчальної практики для майбутніх ІТ фахівців

 

Тетяна Волошина,
доцент кафедри інформаційних систем і технологій
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook