Творча зустріч студентів гуртожитку №10 з Володимиром Гонським

5 травня 2023 року

3 травня 2023 року, до 125-річчя від заснування Національного університету біоресурсів та природокористування України було проведено патріотичний творчий вечір зі студентами, що проживають у гуртожитку №10.

Запрошеним гостем став, український громадсько-політичний діяч, науковець, публіцист, бард, ведучий найбільших патріотичних протестних акцій, зокрема Мовного майдану, Євромайдану, автор понад ста наукових та публіцистичних праць на теми соціофілософії, політичних процесів, історії геноциду українського народу, його визвольної боротьби, автор книги «Людина і нація. Час воїнів». та Заслужений діяч мистецтв України, - Гонський Володимир Васильович.

Випала нагода учасникам патріотичної зустрічі мешканцям гуртожитку № 10 студентам факультету інформаційних технологій та економічного факультету згадати та проговорити важливі політичні та історичні події з часів Першої світової війни та ключових постатей, яких радянський режим таврував нацистами та зрадниками. З притаманним йому хвилюванням Володимир Васильович згадав героїв Січових Стрільців і УПА, персоналій УНР, повстанців, які в той час вели боротьбу в підпіллі.
Також не могли оминути героїчних воїнів, які нині захищають і повертають кордони нашої країни, серед яких є студенти та викладачі нашого університету.

Бесіда була на історичні та соціофілософські теми тому дуже захопила студентів. Окрема увага відводилася Героям минулого і сучасного, патріотизму як системі рушійних сил і соціально-психологічних механізмів розвитку людини, фактору стабільності й інтеграції суспільства, про кривавий «русскій мір» як ідеологію нацизму й політику фашизму. Не могли оминути і тему рідної мови як еволюційного психокоду та чинника формування людини і нації та здоровому способу життя.

Володимир Васильович разом зі студентами заспівав найпопулярніший зараз світовий хіт – Гімн Січових стрільців «Ой у лузі червона калина», та виконав інші пісні. Неперевершено звучала поезія Василя Симоненка у його виконанні. Насамкінець, він закликав усіх єднатися та вірити в нашу Перемогу!

Надихнувшись творчою атмосферою вечора, долучився до виступу і студент факультету інформаційних технологій Богдан Кіщук, який представив пісню Скрябіна “Старі фотографії у авторському виконанні.

Це була чудова можливість приємно і корисно провести час студентству. Щиро дякуємо шановному Володимиру Васильовичу Гонському за таку зустріч!

 

Валентина Корольчук, заступник декана
факультету інформаційних технологій
Олег Криворот, заступник декана економічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook