Сумуємо з приводу передчасної смерті Олега Миколайовича Береки

31 січня 2015 року

 Ректорат Національного університету біоресурсів і природокористування України висловлює слова скорботи і співчуття рідним, близьким, колегам та друзям з приводу передчасної смерті доктора технічних наук, професора Олега Миколайовича Береки.

 
Народився Олег Миколайович 14 вересня 1966 року. У 1988 р. успішно закінчив факультет електрифікації та автоматизації сільського господарства Української сільськогосподарської академії. З 1990 року працював в університеті. В 2001 р. захистив кандидатську дисертацію, присвячену енергозберігаючим технологіям в птахівництві. Згодом захистив докторську дисертацію та в 2012 році отримав вчене звання професора.
 
У науковому доробку Олега Береки більше 120 наукових публікацій та 11 патентів на винахід України. Він знаний вчений у галузі використання електричних полів високої напруги для обробки гетерогенних сумішей та рідин. 
 
З 2004 по 2010 рр. очолював проектно-конструкторське бюро університету. За одним із проектів бюро побудовано навчальний корпус Національного університету біоресурсів і природокористування України. 
 
З 2011 року Олег Берека очолював НДІ електроенергетичних систем. Ним забезпечено впровадження у виробництво декількох зразків електротехнічних і електротехнологічних засобів, реконструйовано приміщення «Центру з обслуговування та ремонту електрообладнання» в Агрономічній дослідній станції, впроваджено декілька систем електроживлення з поновлюваними джерелами енергії в університеті.
 
Колектив університету разом з родиною глибоко сумує з приводу смерті Олега Миколайовича Береки. Пам’ять про нього завжди буде жити у наших серцях.
 
Ректорат, профспілкова організація
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook