Професії в цифровій економіці та формування власної стратегії розвитку: онлайн школа майбутнього ІТ-шника продовжила свою роботу

2 квітня 2023, 15:18

24 березня 2023 року продовжила свою роботу онлайн школа майбутнього ІТ-шника факультету інформаційних технологій НУБіП України, яка має в своїй меті проведення тематичних зустрічей для майбутніх вступників, абітурієнтів та початківців, що шукають свій майбутній фах.

Колектив кафедри економічної кібернетики на чолі з Дмитром Жерліциним ознайомили гостей з перевагами навчання на освітніх програмах «Цифрова економіка», «Економічна кібернетика» (спеціальність 051 «Економіка») НУБіП України та в чому їх актуальність, спираючись на дані Світового банку про тренди на ринку праці до 2030 року.
 
Захід містив в собі ряд цікавих інтерактивів та активностей. Використовуючи інструмент Mentimeter word cloud згенерували хмару інтересів учасників, кожен з яких мав змогу відсканувати qr код та написати кілька словосполучень про професії, що цікавлять, та інтереси. Далі, використовуючи інструмент «підняття руки» в Google Meet визначали фактори, що впливають на вибір фаху кожного з учасників заходу.
Изображение выглядит как текстАвтоматически созданное описание
Не обійшлося і без роботи з нейромережею ChatGPT, її теж запитали чи треба здобувати вищу освіту та які професії потребують вищої освіти.
 Далі завідувач кафедри економічної кібернетики Дмитро Жерліцин та старший викладач економічної кібернетики Інна Костенко розповіли про тренди, що спричинені цифровими трансформаціями, особливості формування цифрової економіки, динаміка змін на ринку праці до 2030 року, професії та skills в цифровій економіці, приклади застосування – агросектор, медицина, фінансовий сектор.

Серед іншого Дмитро Жерліцин анонсував наступний захід кафедри економічної кібернетики в рамках онлайн школи 14 квітня, де будемо працювати з прикладами цифровізації, а саме, застосуванням фінансових технологій, знайомством з криптовалютами та біржою binance, дослідженням впливу інформаційних чинників та ціноутворення.
Під час лекції на учасників онлайн-школи чекала інформація про корисні практичні поради щодо вступу та цікаві кейси в рамках роботи за спеціальністю 051 «Економіка» (освітні програми «Цифрова економіка», «Економічна кібернетика»). Представлені програми є вдалим прикладом економічної освіти з акцентом на digital skills та аналітичними інструментами для бізнес-прогнозування та прийняття рішень.
Системне мислення, професійні ІТ-компетенції (Microsoft Office 365, пакет МS Office, Wolfram Mathematica, ERP, Anylogic, Python, R, Power BI), професійна підготовка, обробка та аналізу даних (OpenRefine), робота з базами даних (проектування, адміністрування, користування, SQL, DAX), знання сучасних засобів моделювання й прогнозування економічних явищ і процесів - всьому цьому можна навчитися тут без додаткової підготовки і це потрібно на ринку праці.
 На завершення старший викладач економічної кібернетики Інна Костенко із учасниками провели практикум, застосовуючи ігрові методи, спробували формалізувати процес вибору ЗВО описавши можливі стратегії та зовнішні чинники, які впливають на вибір. Звичайно це лише лише старт та розрахунки потрібно поглиблювати, як і розгляд стратегій та вплив факторів, про те, саме такі тематичні кейси допоможуть вступникам сформувати економічний образ мислення, розвинути аналітичні здібності та зрозуміти чи цікавить їх світ цифрової економіки та аналітичних розрахунків та бізнес-звітів.
Изображение выглядит как диаграммаАвтоматически созданное описаниеИзображение выглядит как столАвтоматически созданное описание 
Далі учасникам було запропоновано прийняти участь у конкурсі в продовження тематики з можливістю отримати персональну консультацію про формування плану розвитку за професією та cупровід під час вступу, можливість співпраці з представниками компаній, з якими комунікує кафедра, успішними випускниками, а також продукція з символікою факультету.
Изображение выглядит как текстАвтоматически созданное описание
 
Запрошуємо до участі в наступних тематичних заходах онлайн школи майбутнього ІТ-шника факультету інформаційних технологій НУБіП України! Буде цікаво!
 
*програма та лінк на зустрічі Онлайн школи за посиланням - bit.ly/3Zuw6Gc
 
Віримо в ЗСУ та перемогу, працюємо, щоб надавати якісні освітні послуги, забезпечуємо підготовку майбутніх фахівців для відновлення та розквіту України!
 

Інна Костенко,
координатор з виховної роботи
зі студентами на факультеті,
старший викладач кафедри економічної кібернетики

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook