На факультеті інформаційних технологій відбулась перша зустріч в рамках проєкту «Онлайн Школа майбутнього ІТ-шника»

10 березня 2023, 18:25

В рамках організованої Оленою Глазуновою, деканом факультету інформаційних технологій «Онлайн Школи майбутнього ІТ-шника» заплановано щотижневі тематичні зустрічі та практикуми для початківців, що хочуть знайти себе в сфері ІТ, бізнес-аналізу та цифрової економіки. Перша зустріч-лекція була проведена 10 березня 2023 р. Все про спеціальність 123 «Комп'ютерна інженерія» та  співпрацю з компанією Cisco & Воркшоп - «Просто про Інтернет речей»доповів Дмитро Касаткін, завідувач кафедри комп'ютерних систем, мереж і кібербезпеки НУБіП України та колектив кафедри.

Під час лекції на учасників онлайн-школи чекала інформація про корисні практичні поради щодо вступу та цікаві кейси в рамках роботи за спеціальністю 123 «Комп'ютерна інженерія».

Ознайомивши присутніх з університетом, факультетом і кафедрою лектор перейшов до основної теми доповіді - «Просто про Інтернет речей». Зокрема Дмитро Юрійович розкрив поняття, що таке Internet of Things (ІоТ), в яких галузях використовуються технології ІоТ, які перспективи розвитку в майбутньому. Окрему увагу приділив захисту інформації та мікроконтролерам, які оброблюють вхідні та вихідні данні.

Не оминув увагою сучасний стан розвитку штучного інтелекту та його залежність від запровадження в життя людини інтернет-речей. Наприкінці доповіді відбулось спілкування з колективом викладачів, які розповіли про навчальну складову, лабораторні та практичні заняття, які забезпечує кафедра, відповіли на запитання школярів та студентів. На завершення  гості мали можливість домовитися про очну зустріч для знайомства з матеріальною базою факультету, та екскурсії університетом, отримати супровід під час вступної кампанії.

Перший крок, перша зустріч зроблена, запрошуємо всіх прийняти участь у наступних зустрічах «Онлайн Школи майбутнього ІТ-шника».

* презентація за посиланням - «Просто про Інтернет речей»

 

Тетяна Осипова,
доцент кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook