Відкриті лекції на факультеті інформаційних технологій: можливості для вдосконалення педмайстерності

9 березня 2023 року

З початком навчального семестру, на факультеті інформаційних технологій відбулося дві відкриті лекції, які були проведені викладачами кафедри інформаційних систем та технологій Валентиною Корольчук та Костянтином Рогозою.
Проведення відкритих лекцій дозволяє науково-педагогічним працівникам поширити власний досвід викладання, що спонукає викладача бути в пошуку, оволодіванні технологіями сучасного ведення занять, чітко знати та вміти реалізовувати сучасні вимоги до занять і принципи дидактики.
Доцентом кафедри Валентиною Корольчук було проведено відкриту лекцію для студентів першого курсу освітньої програми «Право» з дисципліни «Інформаційні технології в галузі» на тему «Інформаційні системи та технології в юридичній діяльності».

Під час лекції майбутні юристи познайомились з особливостями використання правової інформації, складовими та безпекою інформаційних систем та автоматизованими рішеннями в правовій діяльності. Студентам було представлено інформаційні системи державного сектору, інформаційно-аналітичні системи корисні для автоматизації роботи юриста, а також чат-боти, які стануть у нагоді фахівцю юридичної сфери. Також під час лекції було представлено і можливості неформальної освіти за даною темою, а саме проходження курсу «Основи інформаційної безпеки» на платформі масових відкритих онлайн курсів Prometheus, оскільки безпека даних є одним із ключових аспектів використання сучасних інформаційних систем у професійній діяльності.

Відвідали лекцію декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова, викладачі кафедри інформаційних систем та технологій Тетяна Волошина та Таїсія Саяпіна.
Відкриту лекцію з дисципліни «Комп’ютерні технології та програмування» доцента Констянтина Рогози, відвідали викладачі кафедри інформаційних систем і технологій Тетяна Волошина, Таїсія Саяпіна, Володимир Харченко та викладач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віктор Теплюк. Під час даної лекції студенти спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», познайомились з типами даних в мові програмування Python.

На лекції студенти ознайомились з основами організації роботи з даними в мові програмування Python, зокрема з типами даних, операціями з ними та способами введення/виведення інформації, а також можливостями поглиблення знань за даною темою та саморозвитку навичок програмування у курсі «Crash Course on Python» на платформі Coursera.

Високі результати оцінювання лекцій за анкетами викладачів та студентів, свідчать про належний рівень проведених занять. У анкетах відзначили змістовність проведених лекції, інформативність, практичне значення представленого матеріалу, доступність матеріалу.
Під час обговорення результатів відкритих лекцій на засіданні кафедри інформаційних систем і технологій досвідчені професори надали ряд практичних рекомендацій молодим лекторам та відзначили креативний сучасний підхід до підбору та подачі матеріалу, комунікацію та вміння тримати аудиторію навіть при дистанційному форматі навчання.

Віримо ЗСУ, чекаємо перемогу та наданням якісних сучасних освітніх послуг забезпечуємо підготовку майбутніх фахівців для відновлення та розквіту України!



Клименко Наталія, заступник декана
факультету з навчальної роботи

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook