Збори факультету інформаційних технологій: гідно долаємо труднощі і з оптимізмом будуємо плани своєї діяльності на наступний 2023 рік

22 грудня 2022, 18:46

21 грудня 2022 року колектив факультету інформаційних технологій зібрався на чергові збори, щоб підвести підсумки 2022 року. У складних умовах минув цей рік і не менш складні умови супроводжували збори. Але колектив гідно долає ці труднощі і з оптимізмом будує плани своєї діяльності на наступний 2023 рік.

Декан факультету професор Олена Глазунова дала характеристику показників, за якими оцінюється діяльність науково-педагогічного колективу. Відзначено зростання кількісних та якісних показників кадрового забезпечення факультету, зокрема, колектив поповнився 4-ма штатними докторами наук. Зросла кількість студентів факультету. 496 здобувачів освіти усіх ступенів освіти від бакалавра до доктора філософії вступили на факультет у 2022 році. Таким чином кількість студентів факультету досягла 1328 осіб, з яких 60% студентів навчаються за контрактом.

Декан відзначила велику роль деканату факультету Інни Костенко та Єлизавети Кривобок, заступників декана Наталії Клименко та Валентини Корольчук, які забезпечили чітку координацію роботи зі студентами та викладачами для організації дистанційного навчання. Олена Григорівна висловила велику подяка науково-педагогічним працівникам, які створили всі необхідні ресурси для навчання студентів в межах ЕНК, постійно працювали зі студентами в онлайн форматі, надаючи консультації та проводячи лекційні та лабораторні заняття. Звичайно, є і проблеми в організації дистанційного навчання та забезпеченні студентів якісними ресурсами. Увагу завідувачів було привернуто до недостатньої організації роботи над створенням відеокастів та скрінкастів, відірваності наповнення ЕНК від реального навчального матеріалу тощо.

Аналізуючи наукову складову роботи факультету, декан звернула увагу на зниження публікаційної активності, низьку активність у поданні заявок на наукові проекти. В той же час є і прогрес у отриманні грантів на міжнародні проєкти (проф. Михайло Швиденко), залучення кафедр факультету до міжнародного проєкту з цифровізації освітньої діяльності (проєкт DAAD – проф. Олена Глазунова) та міжнародних проєктів агробіологічного факультету (доц. Белла Голуб), ветеринарного факультету (проф. Олена Кузьмінська).
У обговоренні виступили керівник центру дистанційних технологій навчання Максим Мокрієв, завідувач кафедри комп’ютерних систем, мереж і кібербезпеки Дмитро Касаткін, завідувач кафедри інформаційних систем і технологій Михайло Швиденко. Пропозиції до проєкту рішення внесли голова студентського самоврядування Аліна Семенко.

Ректорат університету на зборах трудового факультету інформаційних технологій представляв начальник науково-дослідної частини університету професор Володимир Отченашко, який наголосив на необхідності колективу витримувати конкуренцію з іншими ІТ факультетами та університетами Києва та України в цілому, а також з приватними установами, які здійснюють підготовку ІТ фахівців, закликав продовжити активну співпрацю з іншими факультетами щодо виконання наукових проектів, а також передав вітання колективу факультету від ректорату з побажанням перемоги, миру, плідної та конструктивної роботи.

Тримаємо свій фронт, віримо та допомагаємо ЗСУ, забезпечуючи наближення нашої перемоги. Все буде Україна!
 


Тетяна Волошина,
доцент кафедри інформаційних систем і технологій 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook