Захисти магістерських робіт на факультеті ІТ

28 листопада 2022 року

Попри всі складності, повітряні тривоги та перебої з електроенергією на факультеті ІТ завершили роботу екзаменаційні комісії з державної атестації магістрів.

Роботу екзаменаційних комісій з захисту магістерських робіт 17 листопада у свято Дня студента відкрили захистом кваліфікаційних робіт за спеціальністю Комп’ютерна інженерія. До захисту було представлено 18 магістерських робіт. Відбувся у аудиторії 206 факультету інформаційних технологій декан факультету Олена Глазунова, привітала студентів, побажала продуктивної роботи членам комісії та гарних результатів студентам.

Очолював екзаменаційну комісію Ротач Андрій Валерійович, директор з розвитку компанії «NetWave» (https://netwave.ua/).
Тематика представлених робіт, як завжди, актуальна, креативна та своєчасна. Зокрема, розглядалися такі питання: організація комп’ютерних систем і мереж, інформаційна безпека комп’ютерних систем та мереж, впровадження IoT систем, та ін. На думку членів комісії найбільш цікавими були роботи: «Методи розпізнавання загроз та захист інформації в навчальному закладі» та «Дослідження комп’ютерної системи прогнозування стану обчислювальної програмно-апаратної платформи».

Членами комісії із захисту відмічено, що всі магістри продемонстрували глибокі знання з фахових дисциплін, набуті протягом навчання в університеті.

18-22 листопада 2022 р. продовжила роботу Екзаменаційна комісія для студентів денної форми навчання за ОПП «Інформаційні управляючі системи і технології» та «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг» та «Програмне забезпечення інформаційних систем». У цілому, студенти показали високий професійний рівень. Ними були досліджені використання сучасних інформаційних технологій для різних задач, пов’язаних з сільським господарством, навчальним процесом, моніторингом якості води, повітря, вирощуванням сільськогосподарських культур тощо. Оцінювали подані роботи до захисту члени екзаменаційної комісії на чолі з академіком, д.т.н., професором Андрієм Миколайовичем Гуржієм.

Магістри у своїх доповідях вільно володіли матеріалом обраної теми досліджень, демонстрували високий рівень знань та практичну підготовку, висвітлювали актуальні питання результатів проведених практичних досліджень, а на запитання членів комісії давали вичерпні відповіді. Доповіді студентів супроводжувались презентаціями, які відображали основні результати виконаної роботи.

Члени екзаменаційної комісії відзначили актуальність тем магістерських робіт, в яких розкривались актуальні проблеми, а основні результати досліджень були підтверджені висновками та пропозиціями виробництву.
22 листопада завершувалась державна атестація на факультеті захистом магістерських робіт в екзаменаційній комісії під головуванням професорки Лілії Михайлівни Філіпішиної студентами за спеціальністю «Економіка» освітньої програми «Економічна кібернетика».

Значна частина робіт неординарного характеру була присвячена аналізу ефективності розвитку різних економічних систем та викликам сьогодення у фінансовій, аграрній та енергетичній сфера. Цікаві теми, змістовні обговорення, партнерські стосунки, обмін думками – атмосфера, що панувала при роботі комісії.

Магістерські роботи кібернетиків завжди характеризуються використанням сучасних напрямків оптимізаційних, економетричних, імітаційних моделей. Кафедра переконана, що підготувала гідний випуск фахівців з економіки, адже саме їм розбудовувати повоєнну економіку.

Вітаємо магістрів з успішним захистом та бажаємо, щоб знання, надали їм конкурентних переваг на ринку праці, хоч майже всі випускники вже і так працюють за фахом

Дякуємо всім, хто в умовах величезних викликів, труднощів та турбулентності процесів, впевнено рухалися до мети та закінчили навчання за освітнім ступенем «Магістр», успішно захистили кваліфікаційні роботи та, з вірою в ЗСУ, рухаються далі, до перемог.
Все буде Україна!

 

Наталія Клименко,
заступник декана факультету інформаційних технологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook