Постерна сесія магістрів факультету інформаційних технологій відбулася у рамках ХІІ Міжнародної конференції "Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта"

1 листопада 2022 року

       27 жовтня 2022 року на факультеті інформаційних технологій у рамках роботи XІIІ Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта», відбулися постерні сесії магістрів 2 року навчання на секційних засіданнях.
   Кожна сесія була присвячена спеціалізації відповідно до освітньої програми, за якою навчаються магістранти. Для роботи постерної сесії був сформований склад комісії з числа науково-педагогічних працівників, які оцінювали доповіді та презентації, задавали запитання та організовували дискусію. Були також запрошені магістри 1 року навчання та студенти старших курсів
      Секційне засідання “Цифрова економіка: інструменти, моделі та методи”. Тут презентували свої досягнення магістри за магістерською програмою «Економічна кібернетика» в онлайн форматі.
    На секційному засіданні з вітальним словом виступив завідувач кафедри економічної кібернетики Дмитро Жерліцин, наголосив про необхідність державної підтримки в період дії воєнного стану щодо поглиблення застосування цифрових технологій для відновлення країни та впровадження інноваційних проєктів цифрової трансформації, підкреслив важливість впровадження сучасних технологічних рішень в економіці та суспільстві (такі ініціативи, як ІТ-армія, криптофонд, цифрова блокада, Starlink тощо), закцентував, що в таких умовах важливим завданням науково-педагогічних працівників є підготовка висококваліфікованих спеціалістів, компетентності яких відповідають вимогам сучасного ринку праці. В постерній сесії взяли участь всі магістри 2 року навчання, продемонструвавши цікаві виступи та жваві дискусії.

    Активну участь у роботі постерної сесії майбутніх кібернетиків взяли всі викладачі кафедри економічної кібернетики НУБіП.

    Загалом студенти продемонстрували високий рівень підготовки, наполегливо і впевнено доводили актуальність своїх досліджень та достовірність отриманих результатів. Доповіді студентів супроводжувалися показовими постерами, які відображали основні результати виконаної роботи.

     В рамках засідання секції «Прикладні програмні системи: сучасні методи та засоби розробки» було проведено постерну сесію магістрів 2-го року навчання за освітніми програмами «Програмне забезпечення інформаційних систем», «Інформаційні управляючі системи і технології» та «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг».

    Сесія проходила у дистанційному форматі під головуванням завідувачки кафедри комп'ютерних наук Белли Голуб. Студенти демонстрували результати магістерських робіт у вигляді постерів, та підтвердили свою готовність до захисту магістерських робіт.
     Не дивлячись на систематичні відключення світла, студенти, модератори секції та дипломні керівники прийняли активну участь, як в демонстрації своїх робіт, так і в обговоренні результатів. Сесія тривала три години. Саме стільки часу знадобилося, щоб представити результати своїх досліджень усіма присутніми магістрами.
     Представлені постери були підготовлені на достатньо високому рівні, їх автори відповідно вимогам представили ключові результати своїх магістерських робіт у вигляді інфографіки. Теми робіт стосувалися сучасних та актуальних напрямків досліджень: «Геопросторовий паспорт поля на основі даних БПЛА», «Веб-система моніторингу стану музичних чартів з прогнозуванням рейтингу популярності», «Система підтримки прийняття рішень керівництвом тепличного господарства промислового типу», «Інтелектуальна система підбору навчальних електронних курсів», «Дослідження алгоритмів колаборативної фільтрації та розробка рекомендаційної системи на їх основі», «Аналіз фінансової діяльності підприємства на основі використання сучасних інформаційних технологій» «Інтелектуальна система формування пропозицій щодо використання дронів» «Інтелектуальна система автоматизованого тестування веб додатків» та інші.

      Всі доповіді викликали жваве обговорення та зацікавленість з боку студентів молодших курсів, які також приймали участь у підготовці власних доповідей.
     Кафедрою комп’ютерних систем, мереж і кібербезпеки було проведена секція «Комп'ютерні системи: Інтернет речей, вбудовані системи, архітектурні платформи» на якій виступили магістри 2 року навчання. Зауважимо, що магістри виступали з постерними перезентаціями, представляючі свої розробки та дослідження у дипломних кваліфікаційних роботах. Головував секцією професор кафедри, доктор технічних наук Валерій Лахно.

     Під час доповідей магістри представляли свої розробки у вигляді постерів та відповідали на запитання присутніх. Деякі розробки викликали неабиякий інтерес у студентів молодших курсів, яких цікавили наукові досягнення своїх старших колег.

     Участь у секції прийняли всі керівники дипломних проектів, які упевнились у активній роботі своїх молодих підлеглих. За результатами постерних сесій були зроблені позитивні висновки про готовність магістрів до державної атестації. Більше двох годин пролетіли у жвавих дискусіях. Майбутні магістри отримали кваліфіковані поради, щодо удосконалення своїх наукових робіт та провадження практичної діяльності.

    Бажаємо магістрам успішно захистити свої магістерські роботи, а нам всім такої очікуваної Перемоги! Слава нашим захисникам, завдячуючи яким ми маємо можливість продовжувати навчання.

Олена Глазунова, декан факультету 
Наталія Клименко, заступник декана факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook