ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ З ДИСЦИПЛІНИ «ВОДНА ТОКСИКОЛОГІЯ»

26 вересня 2022, 4:46
Новий навчальний рік в умовах воєнного стану країни вимагає ретельної підготовки і викладачів, і студентів спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. Бо це наша передова – навчати, навчатися і бути гідними наших славних героїв-захисників. Згідно з графіком проведення відкритих лекцій в осінньому семестрі 2022-2023 н.р. доцентом кафедри гідробіології та іхтіології Ганною Котовською було проведено 22 вересня відкриту лекцію на тему «Типи забруднення водойм та їхній вплив на водну біоту (сапробізація і евтрофікація водойм)» з дисципліни «Водна токсикологія». Лекція проходила на платформі Zoom для 3 курсу з спеціальності 207 - «Водні біоресурси та аквакультура».
На лекції була розкрито основні типи забруднення водойм за природою діючих агентів, сутність сапробізації та евтрофікації водойм. Надано класифікацію вод за ступенем сапробності та наведено приклади реального визначення евтрофікації за видовим складом бактеріо-, фіто- і зоопланктону, бентосу і представників біоресурсів гідросфери.
Тема лекції була однією з базових щодо освоєння матеріалу з явищ водної токсикології. Бажання студентів обговорити ряд положень з лектором та жвавий обмін думками, висловлювання своїх суджень з приводу почутого, свідчать про високу цікавість студентів до дисципліни, а також глибоке розуміння ними знання і потенційної небезпеки сапробізації і евтрофікації водойм для розвитку рибогосподарської галузі.
Проілюстрували чинники, які сприяють евтрофікації у рибному господарстві, надала чіткі роз’яснення щодо загроз, які це явище може спричинити і шляхи, які сприятимуть недопущення такого стану рибогосподарських водойм. Окремо студентів дуже зацікавило евтрофікація Світового океану і способи її зменшення.
Лектор володіла увагою аудиторії, акцентуючись на найбільш суттєвих моментах та поняттях, порядок викладення матеріалу був логічним, а темп викладення – сприяв розумінню та засвоєнню матеріалу.
Лекція доцента кафедри гідробіології та іхтіології Ганни Котовської проведена на високому навчальному, методичному та науковому рівнях.
 
 
Меланія ХИЖНЯК,
доцент кафедри гідробіології та іхтіології
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook