З чого почати у вебдизайні: досвід випускника факультету інформаційних технологій Олександра Миронюка

25 липня 2022 року

   За останні кілька років вебдизайн пройшов величезний шлях у зв’язку зі стрімким розвитком інформаційних технологій. Практика вебдизайну існує саме на стику творчості і технологій – двох найбільш швидких галузей, що розвиваються у світі, тому не дивно, що в веб-дизайні постійно з’являються нові тренди. Сильний вебдизайнер потрібен завжди, адже кожна сьогодні компанія хоче мати якісний та актуальний вебсайт.

   Під час навчальної практики з дисципліни Інформаційні технології у ролі спікера був запрошений Олександр Миронюк, випускник спеціальності “Комп’ютерні науки”, який зараз працює на посаді ux/ui designer в європейській компанії. Зі студентами факультету спеціальностей «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека» та «Інформаційні системи і технології» Олександр поділився практичним досвідом роботи в сфері вебдизайну, адже розпочав свою діяльність ще зі студентських років.

   Ознайомив з напрямами діяльності в даній сфері, розібрав зі студентами основні програми та інструменти необхідні для роботи вебдизайнера, зокрема принципами роботи у Figma, основами роботи з текстом, створення макетів, використання сітки, базової роботи з графікою.

   Сьогодні сайти та аплікації стають все більш складними та комплексними, відображаючи постійне вдосконалення і ріст технологій. Отож, знання отримуємо через практику, а відповідні навички одразу використовуємо у проєктах, шукаємо та генеруємо ідеї, вчимося думати як дизайнери, щоб стати успішними ІТ фахівцями в майбутньому.


Тетяна Волошина, Валентина Корольчук,
доценти кафедри інформаційних систем і технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook