Факультет інформаційих технологій: атестуємо магістрів першого року навчання

26 листопада 2021 року

Перший семестр навчання слухачів магістратури закінчується, тому варто підводити підсумки спільної роботи з підготовки магістрів.

У рамках власної освітньої траєкторії слухачі 1 року навчання за відповідними освітніми програмами завершують виконання навчальної складової, склали та затвердили індивідуальні плани роботи магістра, за затвердженою темою розробили плани магістерських робіт, почали виконувати наукові дослідження з науковими керівниками.

Важливою умовою успішної атестації магістра у відповідності до Положення про підготовку і захист кваліфікаційної магістерської роботи у Національному університеті біоресурсів і природокористування України є створення портфоліо магістра. Захід, ініційований факультетом інформаційних технологій та професором кафедри інформаційних систем і технологій Оленою Кузьмінською був покликаний надати вичерпну інформацію про створення портфоліо магістра. З цією метою відбувся воркшоп присвячений питанням створення, наповнення та використання портфоліо як магістрами та їх наставниками, так і майбутніми роботодавцями.

У ході інтерактивної зустрічі (хоч і в дистанційному форматі) студенти отримали:

  • змістовну цікаву дискусію
  • інструкцію та практичні рекомендації по створенню портфоліо
  • шаблон для формування власного портфоліо.

Потрібність та своєчасність такого заходу підтверджено інтересом до цієї події слухачів магістратури інших факультетів, які також були запрошені на практичний воркшоп. Близько 100 магістрів обговорювали це питання, ділились своїм баченням наповнення портфоліо, порівнювали та дискутували з професором та представниками деканату факультету ІТ.

На завершення жвавого спілкування Олена Геронтіївна запропонувала опитування щодо корисності та ефективності цього заходу – результати не здивували: мотивація магістрів + бажання та високий професіоналізм спікера в царині наукових комунікацій магістрів без сумніву дали задоволеність з обох сторін від проведеної зустрічі.

На кафедрах факультету інформаційних технологій відбулися засідання, присвячені атестації здобувачів ОС «Магістр» 1 року навчання за програмою: презентація мети, задач та методів дослідження, обговорення виконання індивідуального плану магістра, представлення свого портфоліо та розміщення його на сторінці магістра факультету.

З портфоліо магістрів 2021 року вступу факультету можна познайомитись на сторінці магістра https://nubip.edu.ua/node/53919

 

Наталія Клименко, заступник декана факультету
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook