Відкритий доступ та засоби підтримки наукової комунікації

27 жовтня 2021 року

«Відкритий доступ та засоби підтримки наукової комунікації» - такою була тема відкритої лекції, яку 27 жовтня 2021 року провела доцент кафедри інформаційних систем і технологій Олена Кузьмінська в рамках проведення міжнародною спільнотою тижня відкритого доступу (http://www.openaccessweek.org/).

Лекцію проведено для магістрантів спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» І року навчання в рамках вивчення дисципліни «Інформаційні технології».

На лекції було розглянуто питання відкритості на різних етапах проведення магістерського дослідження та огляду інструментів підтримки наукової комунікації, що може здійснюватись між студентами, студентами й викладачами, науковими керівниками, зовнішніми експертами та консультантами.

Крім огляду «популярності» тих чи інших інструментів серед вітчизняних та закордонних дослідників, Олена Кузьмінська організувала дискусію для визначення, чи змінюються робочі процеси магістрантів та яким інструментами підтримки наукової комунікації вони надають перевагу. У якості засобу візуалізації було обрано віртуальну дошку Jamboard для Google Meet.

Завершилась лекція традиційно: кожен учасник висловився щодо користі і підтримки ініціативи відкритого доступу до знань та результатів наукових досліджень загалом, і про можливості для магістрів, які створені в нашому університеті зокрема. Своє бачення висловили й гості, зокрема, Наталя Клименко, заступник декана факультету інформаційних технологій (забезпечує викладання дисципліни), та Семен Волошин, заступник директора Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження (магістранти цього інституту вивчають дисципліну «Інформаційні технології»).

Загалом, всі учасники високо оцінили актуальність теми та рівень проведення лекції. Студенти в чаті зустрічі одноголосно поставили 10 з 10 можливих балів.

Наталія Клименко, заступник декана факультету
 


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook