Гуманітаріїв запросив до співпраці Український дитячий центр «Молода гвардія»

March 9, 2021

Ось уже близько ста років майже у середмісті Одеси, на березі Чорного моря дзвенить дитячим сміхом і голосисто щебече неймовірно цікава «країна». Ще 4 липня 1923 року газета «Известия Одесского губисполкома» повідомляла «На віддаленні від запилених міських вулиць за Жеваховою горою на Лузанівському березі розкинувся «Сонячний табір» – санаторій для дітей, що схильні до туберкульозу… нині тут живуть 100 дітей сиріт від 6 до 14 років… 1 липня відбулося офіційне відкриття санаторію». Сьогодні це Український дитячий центр «Молода гвардія», державний заклад, у якому функціонують три табори відпочинку та оздоровлення дітей – «Сонячний», «Зоряний» і «Прибережний», котрі реалізовують єдину програму оздоровчих тематичних змін і протягом року приймають понад 11 тисяч дітей зі всіх областей України, свій кіноконцертний зал, літня естрада, будинок творчості, бібліотека, спортивні майданчики, стадіон, школа, пляж. Відрадно, що уже кілька років поспіль «Молода гвардія» тісно співпрацює з Національним університетом біоресурсів і природокористування України і запрошує наших студентів на практику та офіційне працевлаштування. Ось і зараз, напередодні весняної зміни, відбулася онлайн-зустріч представників Центру зі студентами спеціальності «Соціальна робота». Керівниця сектора маркетингу та зв'язків «Молодої гвардії» Тамара Капиця представила студентам учасників зустрічі з боку ДЦ, охарактеризувала загальні можливості і перспективи співпраці НУБіП і «Молодої гвардії» і запросила усіх до діалогу.

А діалог насправді виявився цікавим і плідним, адже робота в «Молодій гвардії» – це і навчання, і неоціненний досвід. Саме про це говорив методист науково-методичного відділу Андрій Юрченко, який запевнив, що у ДЦ можна навчитися психологічній підтримці дітей, отримати практику комплексної підготовки та реалізації дозвіллєвих, освітньо-виховних та спортивно-оздоровчих заходів, взяти участь у конкурсах фахової майстерності, зрозуміти, чи правильно обрав професію, утвердитися у ній і фахово зростати. Доповнили Андрія Володимировича директорка табору «Зоряний» Любомира Аністратова і директорка табору «Сонячний» Віра Морозова. Із захопленням вони закцентували увагу на різноманітності проєктів, до яких можна залучитися, працюючи у таборах («Здоровим бути модно», «Дитячий Парламент», «Спорт для всіх», «Кожна дитина талановита», «Мій Всесвіт» та ін.), наголосили на тому, що частиною діяльності дитячого центру є гуртки, клуби, студії, творчі майстерні («Простір літер», «Казковий світ», «LegoLand», «Happy English» «English Club», «Етнолялька», «Паперові витівки», «Диво-бісер», "Ігровий майстер», «Амплуа», «Стилістика»), які працюють щодня і цілорічно для того, щоб кожна дитина могла обрати для себе цікаве заняття, навчитися абсолютно новому чи вдосконалювати свою майстерність, займаючись протягом відпочинку у таборі улюбленою справою.

Найжвавішим діалог став після виступу заступника генерального директора «Молодої гвардії» з виховної роботи Василя Безденя. У його словах відчувалася безмежна любов до справи, якій він присвятив своє життя, і до рідного дому – «Молодої гвардії». Василь Максимович доповнив інформацію колег, а ще розповів про справи не менш потрібні, – умови офіційного працевлаштування, проживання, харчування, оплати праці.

Час зустрічі збіг непомітно швидко, а студенти ще довго обговорювали її з організаторами – завідувачем кафедри соціальної роботи та реабілітації Іриною Сопівник та старшим викладачем кафедри Оленою Варавою. А пишу про це тому, що горда з того, що колись мала честь вписати свій рядочок в історію «Молодої гвардії» і донині згадую неповторні зими, сонячні літа в молодогвардійській родині. Впевнена: нашим студентам також варто використати можливість практики і роботи у ній. Можливо, це чиясь доля, як доля тих людей, які були з ними на зустрічі.


Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook