Звіт здобувачів вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня на кафедрі соціальної роботи та реабілітації

May 26, 2020

26 травня 2020 року відбулася атестація здобувачів вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня. 

Досвідчений аспірант третього року навчання Богдан Опальчук (науковий керівник – кандидат педагогічних наук Микола Васильович Михайліченко) доповів про підсумки наукового дослідження «Професійна підготовка майбутніх соціальних працівників до організації культурно-дозвіллєвої діяльності», а саме: результати експерименту, публікації у фахових виданнях (три статті опубліковано, а три прийнято до друку), а також обговорення результатів дослідження через виступи на міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференцій. По результатам доповіді було ухвалене рішення щодо затвердження звіту та атестації аспіранта.

Звіт продовжила здобувач вищої освіти першого року навчання. Олександра Драчук (науковий керівник – доктор педагогічних наук Ірина Віталіївна Сопівник). Вона презентувала дослідження з теми «Професійна підготовка майбутніх соціальних працівників до соціального захисту населення». Дослідниця розповіла про участь у науково-дослідній роботі «Професійна підготовка соціальних педагогів/працівників до роботи з постраждалими від Чорнобильської катастрофи» (№ 110/6-пр-2018) та проведенні анкетування з мешканцями Народицького району Житомирської області (друга зона). У обговоренні було відзначено кількість публікацій здобувача (колективна монографія «Формування екологічної відповідальності у населення – мешканців забруднених територій», 5 статей у фахових виданнях та виступи на конференціях різного рівня (11). Такий доробок не дивний, адже Олександра почала наукову діяльність під час навчання в магістратурі, виборовши третє місце Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

Інноваційною (неординарною) була і тема дисертаційного дослідження Альони Кузьменко (науковий керівник – доктор педагогічних наук Ірина Віталіївна Сопівник) «Формування читацької культури студентів в умовах інформаційного середовища аграрного закладу вищої освіти». Працюючи головним зберігачем фондів у Березанському краєзнавчому музеї, здобувачка із захопленням доповіла про власні здобутки (участь у міжнародних конференціях, статті у фахових виданнях). А працюючи за сумісництвом вчителем фізики та астрономії у Недрянському навчально-виробничому комплексі, Альона Кузьменко ще й проводила профорієнтаційну роботу серед учнів випускних класів (інформація про навчальний процес в університеті, складання заліків та іспитів під час сесій, а також перспективи бути випускником гуманітарно-педагогічного факультету освітньо-професійної програми «Соціальна робота»). І плідна робота дала свої позитивні результати, Лабзенко Вікторія та Марко Євгеній зацікавились не тільки історією та здобутками університету, але й спеціальністю «Соціальна робота».

 

Ніна Тверезовська,
професор кафедри соціальної роботи та реабілітації
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook