Завжди на зв'язку: дистанційне навчання на кафедрі англійської філології

30 March 2020, 14:39

Вимушені “канікули” через введення карантину у освітніх закладах України не зупинили, але дещо відкоригували навчальний процес. Колективи кафедр Національного університету біоресурсів і природокористування України наполегливо працюють над забезпеченням повноцінного освітнього процесу в умовах призупинення аудиторних занять.

Науково-педагогічні працівники кафедри англійської філології, які викладають англійську мову для здобувачів вищої освіти різних факультетів, успішно використовують численні форми дистанційного навчання та взаємодії зі студентами.


  

Навчальні плани всіх дисциплін виконуються за допомогою популярних і загальнодоступних онлайн-сервісів – месенджерів Viber i Telegram, WhatsApp, Skype, Zoom і, звичайно, електронної пошти. Саме за допомогою електронного листування студенти отримують матеріали для опрацювання, а викладачі перевіряють виконані вправи, тести, есе та інші завдання, передбачені програмами вивчення навчальних дисциплін.


    

Сучасні інтернет-платформи надають широкі можливості для педагогічної та методичної творчості в умовах дистанційного навчання. Викладачі кафедри надають необхідну інформацію для вивчення тем та консультують здобувачів вищої освіти з усіх питань, що виникають під час опрацювання навчальних матеріалів. Робота з розмовними темами, інтерпретація текстів, написання академічних есе, лексико-граматичні тести, завдання з індивідуального читання – ці та інші види аудиторної роботи успішно виконуються в умовах дистанційного навчання завдяки активному використанню сучасних засобів зв’язку.
 

Інтерактивним майданчиком дистанційного навчання для студентів та викладачів кафедри англійської філології стала платформа MOODLE, на якій і відбувається процес комунікації. Викладачі кафедри англійської філології розмістили у системі свої курси, визначили їх основне призначення та надали роз’яснення щодо виконання лабораторних занять.

 


НПП кафедри користуються можливостями платформи MOODLE, на якій вони розміщують теоретичний матеріал та презентації до нього, електронні підручники з навчальної дисципліни, тести, завдання до лабораторних занять, самостійної роботи, контролю та самоконтролю студентів.


 

Крім цього, кожен студент, у разі потреби, має можливість зв’язатися з викладачем онлайн і отримати відповіді на свої запитання. Для цього використовуються різноманітні сучасні канали зв’язку, зручні як для студента, так і для викладача. Здобувачі вищої освіти повинні опрацювати велику кількість матеріалів для того, щоб виконати самостійне навчально-наукове дослідження, тому викладачі кафедри англійської філології за допомогою електронних скриньок і телефону проводять консультування та контролюють освітній процес. Дистанційне навчання дає можливість кожному викладачу самостійно обирати засоби сучасних комунікаційних технологій, урізноманітнювати подання інформації та перевірку знань здобувачів вищої освіти.

Сучасні технології дають великі можливості для вивчення нового. Викладачі створили добірки тематичних відеоматеріалів, рекомендованих для перегляду. Молодь може у будь-який зручний час ознайомитися з ними на каналах YouTube.


Навчання в онлайн-режимі потребує максимальної концентрації зусиль усіх учасників процесу. Кожен студент несе особисту відповідальність за своєчасне виконання планів, передбачених програмою; роль викладача також неможливо переоцінити науково-педагогічні працівники надають необхідні роз’яснення, забезпечують консультативну та методичну допомогу на складному шляху самостійної роботи.


 

Бажаємо всім здобувачам вищої освіти успіхів у самостійній навчальній діяльності
під керівництвом досвідчених викладачів!

  

Світлана Качмарчик,

доцент кафедри англійської філології

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook