Представники лісової охорони ДП «Остерський військовий лісгосп» пройшли навчання із застосування контрольованого палу

10 April 2019, 18:43
ДП "Остерський військовий лісгосп", Чернігівська область

08 квітня 2019 року директор Глобального центру моніторингу пожеж (GFMC) Йохан Голдаммер та співробітники кафедри лісівництва й Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж Національного університету біоресурсів і природокористування України Сергій Зібцев та Василь Гуменюк провели польові навчання для представників лісової охорони ДП «Остерський військовий лісгосп» із застосування контрольованого палу.

Мета навчання – набуття навиків з використання контрольованого вогню, як інструменту для зниження природної пожежної небезпеки та покращення теоретичних знань і практичних навиків лісових пожежних щодо прогнозування поведінки та розвитку пожежі з урахуванням погодних і топографічних умов та характеристики природного горючого матеріалу.
 
Польові навчання організовано за ініціативою директора ДП «Остерський військовий лісгосп» Володимира Борисовича Брайка, який вважає, що теоретичні знання та практичні навики є основою для підготовки висококваліфікованих кадрів.
Також у навчанні прийняли участь представники ННІ лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України Надія Олексійченко та Ольга Токарева.
  
Перед початком навчань учасники відвідали центральний диспетчерський пунк підприємства та ознайомилися з організацією робити лісової пожежної станції, зразками техніки та обладнанням для виявлення та гасіння пожеж, а також умовами роботи пожежних бійців підприємства.
 
Контрольований пал проводили за певних метеорологічних параметрів та вологості лісової підстилки, які дозволяють контролювати горіння заданої інтенсивності та швидкість поширення вогню у заздалегідь визначених межах з мінімальною шкодою для флори й фауни. 
  
 
Василь Гуменюк, доцент кафедри лісівництва,
співробітник Регіонального Східноєвропейського
центру моніторингу пожеж
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook