НАУКОВИЙ СЕМІНАР «ІНФОРМАЦІЙНО КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ»

January 18, 2019

   17 січня 2019 року на кафедрі інформаційних і дистанційних технологій відбувся науковий семінар за напрямом «Інформаційно комунікаційні технології в освіті». Всі науково педагогічні працівники, аспіранти, здобувачі, докторант кафедри зібрались для обговорення проблематики досліджень за даним напрямом.
  Олена Глазунова обґрунтувала вибір наукового напряму, яким вона займається як професор кафедри, і, відповідно, як керівник наукової школи: впровадження нових інформаційних технологій навчання, використання хмарних ресурсів та сервісів для підвищення якості підготовки майбутніх ІТ фахівців. Зокрема представила дослідження двох здобувачів наукового ступеня, що займаються даною тематикою.
   Досвідом організації та проведення міждисциплінарного проекту з використанням хмарних сервісів поділилась асистент кафедри Валентина Корольчук. Олександра Пархоменко, асистент кафедри комп’ютерних наук, представила аналіз хмарних сервісів, використання яких сприятиме формуванню фахових компетентностей майбутніх інженерів. Обидві дослідниці представили плани проведення експериментального дослідження.
  Другий напрям досліджень, представлений Оленою Глазуновою, це проектування та розробка е-середовищ для формування професійних компетентностей майбутніх економістів. Зокрема Таїсія Саяпіна, старший викладач кафедри, ділилась досвідом формування е-середовища на базі платформи BAS ERP системи для формування цифрових компетентностей майбутніх фахівців з обліку і аудиту.
   Доцент кафедри Максим Мокрієв доповів про плани з розвитку CLMC Moodle, на базі якої функціонує навчальний портал університету та методи інтеграції хмарних ресурсів і сервісів до єдиного е–середовища. В планах дослідника також дослідити методи ефективної комунікації для онлайн-навчання міжкафедральних лабораторій та студентів заочної форми навчання.
   Олена Кузьмінська, доцент кафедри, розповіла про результати досліджень щодо проектування і застосування цифрового освітнього середовища для підготовки магістрів-дослідників.
  Докторант Альона Нєлєпова поділилась результатами проведеного експерименту щодо проектування та застосування е-середовища для формування бізнес-компетентностей фахівців аграріїв.
  За результатами семінару було прийнято рішення про більш тісну комунікацію між учасниками семінару, обмін та поширення результатів своїх досліджень, організацію співпраці у виконанні проектів, досліджень, написання статей.


Таїсія Саяпіна,
старший викладач кафедри інформаційних
і дистанційних технологій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook