Спеціальність «Науки про освіту» дасть нам можливість отримати педагогічну освіту і викладати спеціальні дисципліни

January 15, 2019

Кожний вступник, який приходить до нашого університету, керується не лише емоціями, а шукає логічні аргументи для свідомого вибору майбутнього. Знайомтесь, ці студентки Людмила Степанчук та Світлана Вітковська, уже мали дипломи вищої освіти, але вирішили, що хочуть стати викладачами університету.

-    Представтеся та розкажіть про себе.

Мене звати Степанчук Людмила, мені 31 рік. І я – студентка! Навчаюся на першому курсі магістратури гуманітарно-педагогічного факультету за спеціальністю «Педагогіка вищої школи». Моє життєве кредо: “Майбутнє наших нащадків, майбутнє народу – в руках викладача. В його золотому серці, в його знаннях тому що, саме знання є скарбом, а скарб цей неоціненний”. Після закінчення Драбівецької ЗОШ I-III ступенів Черкаської області в 2004 році вступила до Золотоніського технікуму ветеринарної медицини на спеціальність ветеринарна медицина, який закінчила з відзнакою в 2007 році. На цьому не зупинилася і цього ж року продовжила своє навчання в Харківській державній зооветеринарній академії за спеціальністю: «технології виробництва і переробки продукції тваринництва», який закінчила в 2011 році з відзнакою та здобула свою першу вищу освіту. Але, пам’ятаю, що ще з дитинства, я мріяла стати викладачем, але в силу своїх можливостей моя мрія почала здійснюватися саме зараз.

-    Звідки дізналася про НУБіП?

Про НУБіП України чула не раз схвальні відгуки від своїх знайомих, які тут навчалися. Мої друзі та колеги після закінчення цього університету обіймають гарні посади та постійно з вдячністю та теплом про нього говорять. Колишні студенти з повагою згадують педагогічний колектив; цікаві лекції та семінарські, на яких застосовуються інноваційні методи навчання; розповідають про потужну матеріальну базу; про велику кількість спеціальностей на різні смаки та вподобання, які можна у ньому опанувати. Ось чому, коли вирішила здобувати другу вищу освіту, без вагань та роздумів подала документи саме у НУБіП України.

-    Які враження склалися від навчання в НУБіП?

Провчившись лише перший семестр, можу твердо сказати, що я не помилилась у своєму виборі, бо тут цікаво, затишно, приємно. Великі просторі світлі аудиторії, які оснащені сучасним мультимедійним обладнанням сприяють успішному навчанню. Різноманітною є дозвіллєва діяльність: проводиться багато різних змагань, вечорів, екскурсій для студентів. Тому сумувати тут не має часу: життя бурлить, не стоїть на місці! Враження лише позитивні.

-    Чи порекомендуєте цей навчальний заклад своїм знайомим? Чому?

Однозначно, що так! Цей університет входить до десятки найкращих, найперспективніших університетів України. Він готує потужних фахівців своєї справи. Хто хоче дійсно навчатися – тому без вагань потрібно обрати цей університет. Тут не люблять ледачих студентів, справедливо оцінюють тих, хто наполегливий та «гризе граніт науки». Після закінчення НУБіП я з гордістю буду про нього розповідати своїм друзям, колегам та знайомим, бо спогади лише приємні. Моя мрія здійснюється, чого хочу побажати кожному!!!

Світлана Вітковська раніше навчалася в Уманському національному університеті садівництва на факультеті «Лісове і садово-паркове господарство».

-    Чому вирішили змінити спеціальність?

Мені стала цікава педагогіка, і я вирішила себе спробувати у цій сфері. Ще я працюю в коледжі, тому педагогічна освіта для мене зараз є дуже важливою.

-    Чому вирішили здобувати вищу освіту?

Вищу освіту вирішила здобувати тому, що без неї сьогодні дуже важко (точніше майже не реально) влаштуватись на хорошу роботу чи посаду. Кожному роботодавцю потрібні досвідчені фахівці, майстри своєї справи. А ще тому, що освіта, яку я зараз отримую, є фундаментом моєї майбутньої кар’єри.

-    Які переваги НУБіП стали вирішальними у виборі закладу освіти?

Взагалі НУБіП України є одним із провідних університетів України. Також багато моїх знайомих тут навчались. Вони мені розповідали і про навчання, і про те, як цікаво проводити тут своє дозвілля. А остаточно переконалася у правильності свого вибору вишу, коли під час вступу познайомилась із викладачами, які все доступно розповідали і пояснювали, що стало вагомою причиною залишитися у цьому навчальному закладі.

-    Чим цікавитесь окрім навчання?

Я уже згадувала, що працюю в коледжі, тому робота займає більшу частину мого часу. Також беру участь у КВК, гуляю з друзями. Інколи, коли є час, із задоволенням читаю художню літературу. Загалом цікавлюсь усім, що для мене незвідане і незрозуміле.

-    Про що мрієш?

Ну про що може мріяти 22-річна дівчина? Мрію про цікаві насичені подорожі, про мирне життя без війн і катаклізмів, про справжнє кохання, про успішну кар’єру.
 
Бесіду провела
професор кафедри педагогіки
Оксана Васюк

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook