Фінансово-кредитне забезпечення розвитку аграрної сфери України

November 29, 2018

      21 листопада 2018 року відбулася чергова 72-га науково-практична студентська конференція «Концептуальні засади збалансованого розвитку аграрного сектору економіки України». Учасників конференції привітав проректор з навчальної та виховної роботи Кваша С.М., який окреслив коло сучасних економічних проблем.

 
   
Секційне засідання «Фінансово-кредитне забезпечення розвитку аграрної сфери України» проводилось  під керівництвом д.е.н., проф. Давиденко Н.М., д.е.н., проф. Худолій Л.М. та секретаря к.е.н., доц. Скрипник Г.О. Участь прийняли понад 100 учасників з нашого вузу, а також студенти Вінницького національного аграрного університету під керівництвом д.е.н., проф. Алескерової Ю.В.  
На секційному засіданні виступили 14 студентів. Теми були цікаві і актуальні, зокрема розглядались питання державних фінансів, корпоративних фінансів, інвестиційної привабливості, банківської діяльності, страхування, фондового ринку, оподаткування та бюджетної системи.
 
   
Підводячи підсумки секційного засідання Давиденко Н.М. відзначила високий рівень підготовки студентів та цікаві презентації. При розподілі призових місць критеріями оцінювання були виступи студентів, відповіді на запитання та рівень володіння матеріалом дослідження, рівень підготовки презентацій.
 
   
За результатами обговорень були визначені переможці:
    І місце отримала студентка 1 курсу магістратури спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Черкас Тетяна з доповіддю «Удосконалення механізмів податкового регулювання в аграрному секторі України» - керівник к.е.н., доц. Долженко І.І. Студентка  розглянула та вказала напрямки удосконалення механізмів податкового регулювання в аграрному секторі України за рахунок забезпечення вчасного та прозорого відшкодування ПДВ, погашення наявної бюджетної заборгованості з ПДВ.
 
ІІ місце отримали студентка 1 курсу магістратури спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Синиця Світлана з доповіддю «Кредитування аграрних підприємств за допомогою аграрних розписок в Україні»розглянула особливості кредитування аграрних підприємств за допомогою агарних розписок в Україні, вказавши переваги та недоліки даного виду кредитування - керівник д.е.н., проф. Олійник-Данн О.О., а також студентка 1 курсу магістратури спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Якубовська Яна з доповіддю«Особливості страхування сільськогосподарських культур в аграрному секторі та перспективи його розвитку», вказавши напрями розвитку агарного страхування за рахунок спеціальних державних програм по стимулюванню страхування сільськогосподарських культур, з Вінницького національного аграрного університету - керівник д.е.н., проф.Алескерова Ю.В.
 
    
ІІІ місце отримали студентка 2 ст. курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»  Богданович Яна з доповіддю «Фінансове забезпечення розвитку цифрової економіки в Україні», здійснивши аналіз використання новітніх технологій, в тому числі в агропромисловій сфері, що дозволить покращити результати діяльності,керівник - к.е.н., асист. Тітенко З.М.; студентка 4 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»Садомака Світлана з доповіддю«Розвиток страхування від часів античності до сьогодення»яка запропонувала присутнім учасникам конференції застосувати на практиці П’ять законів золота та Сім правил як зробити свій гаманець товстим, зберегти і примножити свої заощадження,   керівник - к.е.н., доц. Мамчур Р.М.; студентка 1 курсу магістратури спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Цюпа Софія здоповіддю«Формування бюджетних ресурсів держави в умовах економічної кризи» - керівник к.е.н., доц. Скрипник Г.О. Студентка проаналізувала структуру надходжень до зведеного бюджету України за останні 3 роки, вказавши шляхи модернізації у вирішенні проблем з формування бюджетних ресурсів держави.
 
    
Усі учасники секційного засідання конференції отримали збірники друкованих праць та сертифікати учасників, а переможці – дипломи і подарунки.
 
секретар секції

Галина Скрипник 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook